Dator > program för att ta reda på din processorhastighet

 • program för att ta reda på din processorhastighet


 • Forgetting hastigheten på din dators processor är förvånansvärt lätt att göra. . Datorer brukar inte visa sina processorhastighet på sina fall, när de startar upp eller i alla program som flesta användare kommer att öppna under en typisk dag. Tack och lov, återupptäcka hastigheten på en dator processor är lätt att göra med antingen Windows eller flera gratis program som finns tillgängliga online.

  Systemegenskaper

  Det enklaste sättet att ta reda på hastigheten på din processor är att använda ett program levereras med Windows som redan är utrustade för att berätta grunderna. Det kallas System Properties och finns i Windows Kontrollpanelen. I Fönstren Vista och Windows 7 namnet på programmet har helt enkelt varit kortsluten till System. Öppnande här programmet ger dig grundläggande information om din processor inklusive processor märke, modell och klockfrekvens. Denna information är korrekt även om datorn har varit under eller överklockad. Det framgår dock inte Systemegenskaper inte antalet kärnor processorn har eller andra mer detaljerade uppgifter.

  CPU-Z

  En välkänd processor identifiering nytta, ger CPU-Z en mängd information om datorns processor . Det är en liten program (zippad hämtade filen är mindre än en megabyte), som kan användas av alla Windows-dator med Windows XP eller nyare och fungerar med både 32-bitars och 64-bitars operativsystem. När lanserade CPU-Z visar inte bara processorns aktuella klockhastighet utan också processorn namn, passar sockel processorn in i den tillverkningsteknik processorn byggdes på, har processorn stöder, mängden cache på processorn och antal kärnor på processorn. CPU-Z kan också visa en del information som är relaterad till processorn men inte från processorn till exempel hastigheten på ditt moderkort front side bus och hastigheten på RAM-minne i datorn.

  PC Wizard

  En omfattande PC-verktyget inkluderar PC Wizard ett avsnitt processor information som är ännu mer detaljerad än vad som finns i CPU-Z. Även ett större program än CPU-Z, kommer PC Wizard arbetar också med några 32-bit eller 64-bitarsversion av Windows XP eller nyare. PC Wizard visar allt som CPU-Z visar (inklusive klockfrekvens, förstås) utan också innehåller information om ett enormt utbud av processor funktioner, varav de flesta kommer du inte att förstå om du inte har någon kännedom om processorarkitektur. PC Wizard omfattar också en bildskärm processor verksamhet som visar hur mycket av din processorkraft som konsumeras i realtid och en processor temperatur monitor som visar processor temperaturen i realtid.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:logik & dator fundamenta design

Relaterade artiklar


 • Hur får man en cd från en dator med någon makt
 • hur man byter grafikkort i bärbara datorer gateway m305crv
 • hur du tar bort U3 mjukvaran från en USB
 • hur du uppgraderar processorn på en Dell Dimension
 • hur du ställer in en trådbunden skrivaren för användning från laptop
 • hur man överklocka Intel Dual Core Xeon 5150
 • bästa cpu kylare fans
 • jämförelse av laser & bläckstråleskrivare
 • hur man ansluter en dator dvd till en tv
 • hur man bränner en skrivbar CD