Dator > hur man byter en HP xe4100 moderkort

 • hur man byter en HP xe4100 moderkort


 • Moderkortet på HP Omnibook XE4100 laptop är en av de viktigaste delarna av din dator. Bland andra viktiga komponenter innehåller den datorns processor. Om moderkortet i din bärbara dator går sönder eller skadas, måste du åtgärda det så snart som möjligt. Om du inte har råd med en servicetekniker kan du öppna datorn och få tillgång till styrelsen själv. Processen är dock svårt, eftersom du måste ta det mesta av din dator isär för att komma till moderkortet

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator och ta bort eventuella anslutna kablar nätström och kringutrustning, skjut sedan datorns batteri från dess viken på undersidan av datorn.
  2.
  Stäng den bärbara datorn och vänd på den. Använd din Phillips skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna i hårddisken locket, som är ett tydligt märkta kvadrat facket på undersidan av datorn. Grip hårddisken genom dess slut vid kanten av datorn och försiktigt dra ut den ur facket.
  3.
  Stäng av datorn rätt igen och vända den runt så har baksidan mot dig. Ta bort de två skruvarna på baksidan av det gångjärn som ansluter LCD-skärmen till datorn. Slå på datorn igen runt så du är vänd mot framsidan och öppnar LCD-skärmen.
  4.
  In spetsen på din platt skruvmejsel i skarven mellan tunn plast ram på högst upp på tangentbordet och sidan av datorn. Försiktigt bända upp till pop ramen ut och ta bort den med händerna. Använd din Phillips skruvmejsel för att de två skruvarna som sitter under där plastramen brukade sitta.
  5.
  Lyft tangentbordet upp från toppen och placera den nedåt på undre halvan av datorn. Använd dina fingrar för att dra ur kontakten tjocka band som löper på baksidan av tangentbordet och sedan ta bort tangentbordet helt.
  6.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att de två skruvarna i den mycket mitten av den övre så att var utsatt när du tog bort tangentbordet. Leta reda på CD-enheten på höger sida av datorn, grepp genom kanten och försiktigt dra ut det.
  7.
  flytta LCD-skärmen så långt tillbaka som det går och ta bort de sex skruvarna på gångjärn som håller fast skärmen till datorn. Använd dina fingrar för att dra ur kontakten band som löper från insidan av datorn till botten av LCD-skärmen, lyfta skärmen från datorn och ställ den åt sidan.
  8.
  Stäng på datorn och använda din stjärnskruvmejsel för att ta bort alla skruvar (16 totalt) från undersidan av datorn fallet. Slå sedan på den högra sidan uppåt och ta bort de två skruvarna längst ned på den övre fallet. Lyft försiktigt upp fallet av datorn och ställ den åt sidan.
  9.
  Leta diskettenheten i nedre vänstra hörnet av datorn och använd din Phillips skruvmejsel för att var och en av de fyra skruvar som håller fast den på moderkortet, ta sedan bort den från moderkortet.
  10.
  Leta reda på svart plast fläkt i det övre vänstra hörnet av moderkortet och ta bort de fyra skruvarna till det moderkort, ta sedan bort den från moderkortet. Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort de sex skruvarna på baksidan av datorn nära alla externa portar och de fyra skruvarna i mitten
  11.
  av moderkortet som fäster den ordentligt på undersidan av datorn. Lyft moderkortet ur datorn och ersätta med ett nytt (tillgängliga från din HP-återförsäljare eller online) och sätt ihop din bärbara dator i omvänd ordning du tog isär den.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:naturliga produkter för att döda insekter gräsmatta

Relaterade artiklar


 • hur man byter lcd i en Latitude D600
 • flash-enhet typer
 • hur man ansluter en förare USB-flash till en USB-port
 • hur man ansluter en Toshiba Satellite till en skrivare via USB-porten
 • hur man fixar en trasig Enter på en bärbar dator
 • hur man använder en flash-enhet i Windows Vista
 • kan återställa Exchange-postlådor
 • Felsökning av en LaserJet 1020
 • hur man kan återställa datorn med återställningsskivor
 • hur man installerar Bluetooth på en Acer Extensa 5420