Dator > hur man byter bakgrundsbelysningen lampan i en bärbar dator

 • hur man byter bakgrundsbelysningen lampan i en bärbar dator


 • En bärbar dator är LCD-skärmen använder en ljuskälla kallas bakgrundsbelysning för att visa ljusa bilder på skärmen. När CCFL (cold-Cathode Fluorescent Lamp) bakgrundsbelysning, eller tillhörande komponent som kallas växelriktare, går dåligt, lider bildkvalitet. Ljus från CCFL ljuskälla är jämnt fördelade över hela LCD-panelen med hjälp av flera skikt med en mycket tunn genomskinlig film. Med tid och användning, bär bakgrundsbelysningen ner. Byte av komponenten gör att LCD-skärmen att visa bilder med full ljusstyrka igen.

  Du behöver:
  Bruksanvisning
  . Skruvmejsel.
  Handskar.
  Lödkolv och klistra.


  1.
  Stäng av datorn och dra ut strömkabeln. Vänd på enheten, ta bort plastskyddet över batterifacket och ta försiktigt bort batteriet ur dockan.
  2.
  Ta bort LCD-displayen församling från den bärbara datorn. Leta reda på och ångra skruvar längs bezel (plastramen gränsar till skärmen) för att skilja plastramen från glaset skärmen. Vissa modeller har små gummitätningar som täcker skruvarna, bänd gummitätningarna lösa att exponera skruvar under. Med alla skruvar ogjord, sätt ett finger mellan skärmen och ramen i mitten längst ned och manövrera församling för att lossa ramen från skärmen. Arbeta fingret längs gränserna på ramen, lossa bifogade filer som du går
  3
  Koppla ur kablarna i displayen församlingen -. . Dessa inkluderar video kabel som går från skärmen till den bärbara datorn och kabeln ansluter skärmen och omriktaren. Med kablarna lossnar, ta bort den LCD-skärm från den bärbara datorn ram.
  4.
  Vrid LCD-panelen och ta bort tejpen från baksidan. Den tejp håller kablarna på plats, så var noga med att inte riva något när du tar bort den. Förvara tejpen för monteringen processen.
  5.
  Rubba den gröna kretskortet från baksidan, peeling försiktigt bort det. Var noga med att inte böja eller deformera komponenten på något sätt. När styrelsen är avstängd kan du dela upp LCD-skärmen från underdelen genom att ta bort metallram runt kanterna. Lossa spärrarna för att frigöra metallram. Var noga med att inte förorena de utsatta LCD-skärmen, rör inte ytan. Placera metallram och LCD-skärmen åt sidan -. . Kommer du bara att arbeta på underdelen som innehåller bakgrundsbelysningen lampan
  6
  Ta bort flera lager av tunn folie från underdelen och sedan ta bort församling håller CCFL rör och reflektor. Först ta bort reflektorn från basen och sedan manövrera anläggningen mekanism för gratis bakgrundsbelysningen röret. Ta bort gummitätningar och DESOLDER kablarna från endera änden av röret. Du har tagit bort den gamla slangen och LCD är redo att vara utrustade med ny.
  7.
  Ta den nya CCFL röret och föra dess ändar i närheten av två kablar. Löd kablar till rätt ändamål, placera gummitätningar på toppen och montera röret på plats igen. Med det nya röret, montera displayen montering och montera den på den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Se din bärbara manual för några instruktioner om att ta isär produkten. Arbete i en ren och torr miljö.
 • Plocka inte isär din bärbara dator medan under garantiperioden. Gör det ogiltigförklaras garantin.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:kan återställa Exchange-postlådor

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar en gammal dator med en Celeron-processor
 • hur man kan återställa bilder till ett SD-minneskort
 • hur du visar återställda raderade filer
 • hur man ökar högtalarljudet
 • hur du lägger upp foton till din dator
 • hur man ska värdera och köpa bagge
 • rensar en film från en CD
 • Vad är SATA och IDE?
 • hur man läser ett SD-kort när de sätts i en kortplats
 • hur du skannar till ett dokument på en Dell 944