Dator > användningen av magneter i datorer

 • användningen av magneter i datorer


 • Magneter har förmågan att locka till magnetiska material och locka eller repellerande andra magneter-vilket gör dem perfekta för att framkalla rörelse. Dessutom är deras magnetism också används för att inducera elektricitet. En elektrisk ström genom magnetiskt material kan också leda till magnetism i den, vilket gör det till en tillfällig magnet nyttigt att utföra många uppgifter. I datorer, magneter har många användningsområden.

  Hårddiskar

  Data lagras i hårddiskar på grundval av magnetism. Ytan på skivan är belagd med magnetiskt material som består av miljarder eller till och med miljarder små magneter. Computer krets komponenter som kan behandla data i form av huruvida de nuvarande är närvarande eller inte, företräds av en 0 eller 1. De nord-och sydpolen i små magneter på ytan av hårddiskar kan representera antingen 0 och 1, vilket gör dem perfekt för dator datalagring. En elektromagnetisk huvudet används för att lagra data i dessa celler eftersom en elektromagnet kan vända sin egen polaritet genom att vända riktning ström flödar genom det-gör det möjligt att ordna om opinionsundersökningar av den lilla hårda magneter hårddisk. Samma huvudet kan även läsa data som lagras på hårddisken.

  Bildskärmar

  De flesta av datorskärmar används i dag sysselsätter CRT (katodstrålerör) som sin skärmteknik. Dessa är glas vakuumrör med elektronkanon i ena änden och en fluorescerande skärm på den andra som blir belysta när en elektronstråle sparken från elektronkanon träffar den. Elektronstrålen accelereras och avleds av ett elektromagnetiskt fält (drivs av magneter) innan den slår i skärmen, alltså i praktiken bildar en bild. Deformationen sker beroende på insignaler visa mottagna av bildskärmen och dessa signaler påverkar ständigt, vilket gör det möjligt animerad video displayen.

  Kylfläktar

  En motor är en viktig del av en elektrisk fläkt, och alla motorer innehåller magneter eftersom de använder magnetism och elektricitet för att inducera rörelse. I datorer, fläktar används främst för kylning och är monterade på alla större värmealstrande datorkomponenter inklusive processor, strömförsörjningen och high-end grafikkort. I några specialbyggda datorer kan det finnas ytterligare fläktar i chassit för att ge bättre kylning och ger en smidig användarupplevelse. Utan dessa fläktar, genererat hög värme orsakar betydande försämring av datorns prestanda och även resultat i fel på utrustning.

  Optiska skivenheter

  Rörliga delar av datorer som linsen och utmatningsmekanismen av optiska skivenheter kräver motorer till att deras initiativ och därmed, omfatta användning av magneter eftersom alla motorer använder magneter.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man överklockar en CPU 2,8 ht Intel P4

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka snabbheten hos en dator
 • hur man bestämmer MAC-adressen för en dator
 • hur du uppdaterar dvd drivrutinen för Toshiba Windows XP
 • hur du ställer in en scanner på en dator eMachines
 • hur reparera ett fel drivrutinen på en dator
 • hur man bränner en skrivbar CD
 • hur man fixar en bärbar dator som har fastnat i zoom
 • hur du gör din dator trådlöst som en mobiltelefon
 • hur ändrar bläckpatronen i en MFC-3220C skrivare
 • hur isär & ta isär en stationär dator