Dator > vad betyder Flash BIOS betyder?

 • vad betyder Flash BIOS betyder?


 • Flash BIOS är en term som används för att beskriva processen med att uppdatera en dators moderkort. Det är oftast görs för att öka kompatibiliteten eller öka prestandan hos en dator. Även om det blir en enklare process att utföra under åren, inte rekommendera några dataexperter inte noviser försök utan hjälp, eftersom det kan orsaka permanenta skador en dator om det görs med hjälp av felaktiga metoder

  BIOS Definition

  BIOS står för Basic Input Output System. Det är den inbyggda programvaran program för en dator, och levereras förinstallerat på alla moderkort som används för hemdatorer. Det är de första saker som laddas upp när en dator är påslagen, kontrollerar att alla komponenter i en dator är korrekt kör innan du slår över kontrollen av datorn till operativsystemet. BIOS i ett system kan nås under uppstartsprocessen, och görs vanligen för att ändra startordningen för enheter, aktivera /inaktivera vissa hårdvarukomponenter, eller justera saker som dator fläkthastighet.

  Effekter

  Alla datorer levereras installeras med BIOS på moderkortet, men många gånger under livscykeln för ett moderkort BIOS kan uppdateras. Dessa uppdateringar kan öka prestandan hos en dator, lägga till kompatibilitet för nya enheter eller rätta fel som kunde ha gått obemärkt förbi under den första utgåvan. BIOS-uppdateringar moderkort-specifika och inte universell. En BIOS-uppdatering för en annan moderkort kommer inte att fungera för en annan. Försök att flasha BIOS på ett moderkort med fel BIOS kan orsaka allvarliga fel.

  Process

  Processen för blinkande BIOS startar genom att först få den uppdaterade BIOS. Dessa filer finns oftast på moderkortet tillverkarens webbplats. Förutom att ladda ner nya BIOS, måste en person också ladda ner ett speciellt program för att flasha BIOS. Många moderna moderkort kan flashad samtidigt i Windows. Äldre moderkort kräver ett användarnamn för att ladda ner speciella verktyg som enbart kan användas vid uppstart av en dator i DOS. Då särskild text kommandon måste anges för BIOS laddas upp till moderkortet.

  Varning

  Om datorns BIOS är flashad felaktigt, eller om något som liknar ett strömavbrott avbryter blinkande processen, kan det allvarligt skada en dator, vanligtvis gör det omöjligt att korrekt starta. Om en BIOS blixt går fel en användare oftast måste manuellt öppna upp sin dator och ändra deras moderkortets "jumpers". Dessa små switchar kan användas för att ångra en BIOS blixt och fastställa en dators BIOS-inställningar tillbaka till fabriksinställningar.

  Expert Insight

  Samtidigt blinkar en dators BIOS har blivit lättare på senare år tack vare Windows verktyg som kan fylla processen är det fortfarande något som många dataexperter inte råda andra gör det inte är absolut nödvändigt. Om en dator fungerar och behöver inte någon BIOS uppgraderingar att vara kompatibel med ny hårdvara eller mjukvara, då det förmodligen inte behöver uppgraderas alls.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man radera en HP laptop hårddisk

Relaterade artiklar


 • vad är syftet med en diskettenhet?
 • hur man kan stoppa en OKI 2624 seriell jobb skrivaren skriva ut
 • felsökning av en skrivare i Windows
 • hur man byter en klocka batteri i en IBM laptop
 • hur att installera en extra minneskort
 • rensar en Compaq Presario CMOS lösenord
 • hur man använder Data Rescue på en Mac iBook med OS 9.2
 • hur ta reda på vilken modell din HP-dator är
 • hur man fixar en HP Officejet 7310xi scanner
 • hur man rengör en Toshiba A70