Dator > stand-by på datorkraft användande

 • stand-by på datorkraft användande


 • Standby är en dator energisparande läge som ger en nästan omedelbart återupptagande av verksamheten när datorn slås på igen. Du kan använda Kontrollpanelen Energialternativ (i Windows) eller Energy Saver system preference (i Mac OS X) för att automatiskt försätta datorn i vänteläge efter att det har använts under en viss tid

  Funktion

  Vänteläge hjälper till att spara energi genom att bara hålla de mest grundläggande funktionerna igång. Hårddisken och bildskärmen stängs av, och att processorn operation går ner till sin lägsta-energisparläge. Dock är minnet förblir aktiva, vilket kräver batteri i mycket långsam takt. Om det är otillräcklig batterikapacitet för att fortsätta i standby-läge, kommer systemet växla till normalt viloläge. Som sparar mest energi.

  Överväganden

  Standby är avsedd för kortare frånvaro. Om du är borta från datorn en hel del under arbetsdagen, kanske du vill ställa in den att övervintra efter 45 minuter till en timme, och ställa in standby till 15 minuter. Enligt vänteläge, kommer du att bevara makt men du kommer inte att spara din dators minne på hårddisken, eftersom du kommer med Hibernate. Men du kommer att återuppta verksamheten snabbt med vänteläge medan viloläge tar betydligt mer tid.

  Missuppfattningar

  En vanlig missvisande är att en dator använder noll energi när det är avstängd. Det är sant endast om den är ansluten. Annars använder datorn "loppa power" eller cirka 2,3 watt, att behålla lokal-området anslutningsmöjligheter bland annat. I standby-läget och använder en dator ca 3,1 watt, och i viloläge den använder ungefär samma effekt som i avstängda stat.

  Fördelar

  Power besparingar på lång sikt leda till rimlig kostnad sparande. En analys av Monte Enbysk från Microsoft Small Business Center visar att för en dator som kör Microsoft Office Small Business 2007 för 365 dagar, 7 cent per kilowattimme, skulle strömförbrukningen kostnaderna vara $ 72. 17 med en vanlig bildskärm. Men om datorn hölls i vänteläge i 20 timmar för varje fyra timmar "på", som Dell rekommenderar, skulle den årliga energikostnaden per dator totalt $ 16. 17. Det är en 78 procent besparing i kostnaderna.

  Expert Insight

  Energy Star, en produkt-märkning som sponsras av US Environmental Protection Agency, föredrar att du stänger av din dator på natten, för maximal energibesparing. Enligt Craig Hershberg, programchef för myndigheten för utrustning och hemelektronik på Energy Star, "varje liten bit hjälper, lägger upp allt. "Men Energy Star stöder bruket att sätta datorer i viloläge eller vänteläge, de flesta nyare datorer innehåller viloläge power-management-program som fungerar på samma sätt som övervintra.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du aktiverar ett fjärrskrivbord i Windows 2000

Relaterade artiklar


 • hur man använder en gammal dator som brandvägg
 • hur du ansluter en trådlös skrivare med Bluetooth
 • hur kan jag ladda ner den nya portot på min post skala?
 • hur du lägger till USB till en 16-bitars PCMCIA-kortplats
 • Faxa med en Canon PIXMA 700
 • hur man uppgraderar en hårddisk med Windows XP
 • hur du installerar RAM i en HP Pavilion ze4630us
 • hur man använder en HP Deskjet-skrivare med Windows Vista
 • alla i förundran 9600 XT TV-tuner felsökning
 • kabelmodem hastighet vs DSL