Dator > information om pekskärmsteknik

 • information om pekskärmsteknik


 • Pekskärmen är ett allt populärare sätt att samverkar med tekniken. Datorer, smarta telefoner, apparater tablett och e-boksläsare är alla genomförande former av touchscreen-teknik. Använda en touchscreen låter en enhet för att tillhandahålla en kundanpassad och fullt fungerande användargränssnitt även på en mycket liten enhet. Det finns många olika former av touchscreen-teknik, men alla syftar till att uppnå målet att ge en smidig och följsam gränssnitt

  Du behöver:.
  Trasa eller pappershanddukar

  History.

  Pekskärmar kan spåras till 1950-talet, då uppfinningen av ljuspenna tillåtet för användare att mata in data på en dator med en penna. Detta gjorde det lättare att skapa bilder på en dator, och som datorer blev mer populära, var ljuspennor alltmer används för grafisk design. Den första multi-touch-gränssnitt som kan svara på människans bidrag var en flexibel maskin, skapad av University of Toronto 1982.

  Normal vs Multi-Touch

  Medan alla pekskärmen gränssnitt svarar på mänsklig beröring, de inte alla har förmågan att svara på flera detaljer samtidigt. Även om mycket vanligt i smarta telefoner och andra enheter tablett stöder inte vissa pekskärm datorer inte multi-touch funktionalitet. Detta innebär att endast en beröring kan registreras vid en tid och att multi-touch gester, såsom nypa att zooma in, är inte stödja. Detta är inte bara en hårdvara fråga, men också en programvara en, som många versioner av Windows inte stöder multi-touch.

  Resistiv Pekskärmar

  En resistiv pekskärm består av böjliga skikt av material som har en resistiv beläggning och är något åtskilda. När en person rör vid skärmen, två skivor av material kommer i kontakt. Detta register platsen för beröring. Eftersom resistiva pekskärmar lita på trycket för att registrera en touch kan de användas med en penna eller annat objekt. Resistiv pekskärmar är billiga men har kritiserats för känsla trög. Multi-touch funktionalitet är möjligt men sällsynt.

  Kapacitiv Pekskärmar

  kapacitiv pekskärm består av en glasskiva lager med en kapacitiv metalliskt material som är ledande. När en människas finger rör vid skärmen, gör att små mängder el i kroppen en liten förändring i spänningen i metalliskt material. Sensorer på skärmen känna av aktuell tas emot och använda informationen för att bestämma var touch inträffade. Kapacitiva pekskärmar är mycket exakt och stödja multi-touch. De kan dock inte användas med objekt som en penna eftersom de inte är ledande.

  Infraröd Pekskärmar

  En infraröd pekskärm använder ett mönster av infraröda LED-strålar och sensorer runt kanterna på en skärm för att upptäcka en avbrott i mönstret av strålarna av infrarött ljus. Det sätt på vilket mönster av infrarött ljus störs tillåter systemet att bestämma platsen för beröring. Detta system är skrymmande och inte lämpade för konsumenten enheter, men är vanliga i näringslivet tillämpningar som behöver kräver portabilitet. Infraröda system är extremt tåliga och de arbetar med någon form av input. Infraröda system ger normalt bättre bildskärpa och ljusstyrka eftersom metoden för att fastställa touch är inte inne i själva skärmen. Multi-touch stöds inte.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man fixar Windows parallellt på en mac

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra bärbara datorer med trådlöst
 • Ta bort en U3 lansering
 • hur man fixar en Eee PC-tangentbord
 • hur man blir en certifierad datortekniker
 • server förvaltningsuppgifter
 • Hur konvertera en SATA strömkabel till molex
 • hur du kör antivirus i pennan enhet för att ta bort virus
 • hur man bygger en linux-kompatibel dator
 • hur du uppgraderar hårddisken på en ny iMac
 • hur man kan kontrollera vilken typ av minne datorn är igång