Dator > hur man radera en HP laptop hårddisk

 • hur man radera en HP laptop hårddisk


 • Alla uppgifter om en HP laptop kan raderas genom att formatera om datorns hårddisk. Även om processen för att säkerhetskopiera alla data, formatera om hårddisken och sedan kopiera tillbaka data till hårddisken kan vara tråkigt, ibland är den enda lösningen. Med tiden och frekvent användande, tenderar en dator för att sakta ner på grund av de kumulativa effekterna av installation och avinstallation av program, flytta data runt och skadedjursangrepp. Omformatering återgår datorn till fabriksinställningarna och eliminera alla fel.
  1.
  Anslut nätadaptern till den bärbara datorn. Slå på datorn. Vänta på att operativsystemet laddas.
  2.
  Lokalisera alla drivrutiner för kringutrustning. När hårddisken formateras, kan du behöva installera om drivrutinen för anslutna komponenter.
  3.
  Säkerhetskopiera dina data. Klicka på "Start" på skrivbordet skärmen och sedan "Alla program" och "System Tools" under "Tillbehör". Bläddra nedåt i listan och klicka på "Backup. "Detta startar Windows guiden Säkerhetskopiera eller återställ, navigera genom det gränssnitt med" Nästa "eller" Tillbaka Låt mig välja vad du vill säkerhetskopiera "och ange lämpliga kataloger och filer Slutligen, ange en plats för säkerhetskopior" knappar Välj. ". , t. ex. en flash-enhet eller en skrivbar skiva. Klicka på "Finish" för att starta processen.
  4.
  vänta tills processen till slutet och sedan märka säkerhetskopierade data. Om du säkerhetskopierar till en CD eller DVD kan du behöva flera skivor, märkning dem kommer att göra det lättare att återställa data efter formatera.
  5.
  Stäng alla öppna program och filer och navigera till "System Recovery" genom att klicka på "Start" och sedan "Alla program". Rulla ner och välj "PC Recovery. " Detta startar PC System Recovery Suite, som kan användas i bärbara HP-datorer och bärbara datorer som körs på Windows-plattformen att formatera om hårddisken och radera alla data. Välj lämpligt alternativ från "PC Recovery" skärm och klicka på "Nästa". Vid denna punkt kommer datorn att startas om automatiskt.
  6.
  Klicka på "OK" på "Välkommen till PC Recovery"-meddelande. När datorn startas och operativsystemet laddar systemet, kommer "Välkommen till PC Recovery" att visas. Det kommer att be om en prompt.
  7.
  Välj "System Recovery" från System Recovery panelen. Denna instruktion kommer att inleda formatera processen, vänta på att hårddisken ska formateras fullständigt. När du är klar, kommer alla data från datorn permanent och oåterkalleligen raderas.
  8.
  Starta den bärbara datorn. När formatera är klar kommer processen visas ett snabbt och vänta på en instruktion. Klicka på "OK" för att starta om datorn.
  9.
  Återställa dina data. Kopiera säkerhetskopierade data till hårddisken och konfigurera data, såsom plats och datum.

  Tips och varningar


 • Formatera om hårddisken är en lång process .
 • HP betonar att formatera är en sista utväg. Bara gå igenom med processen när du är helt säker på att alla andra möjligheter är uttömda.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man byter en bärbar USB 1.0-port till en 2.0-port

Relaterade artiklar


 • hur du installerar minne för en Compaq Evo n610c
 • Hur man testar en pc fläkt
 • hur man får flyttbar disk e tillbaka på en dator
 • Hur man laddar ner bilder till en dator från en Pentax Optio W10
 • hur man installerar ett trådlöst nätverkskort i en Dell 620
 • hur du lägger till USB till en 16-bitars PCMCIA-kortplats
 • hur man får in BIOS på en HP Pavilion DV4
 • flash-enhet Cruzer Micro instruktioner
 • instruktioner för att fylla på bläck till skrivaren
 • hur man gör en musik slå på en dator