Dator > hur man byter en bärbar USB 1.0-port till en 2.0-port

 • hur man byter en bärbar USB 1.0-port till en 2.0-port


 • En anordning ansluten till en dator via en USB 2. 0 port skickar och tar emot data mycket snabbare än en enhet ansluten via en USB 1. 0 port. Uppgradera en bärbar dator till USB 2. 0 från USB 1. 0 innebär att installera en maskinvarukomponent känd som USB uppgradering kort. Hellre än att konvertera den gamla USB-portar, tillägger den nya komponenten USB 2. 0-portar till din laptop. Att vara bakåtkompatibla, den nya USB 2. 0-portar accepterar också USB 1. 0-enheter

  Du behöver:
  USB-kort


  1
  Se dokumentation för att kontrollera om. . din bärbara dator har ett PCMCIA-kortplats eller CardBus-kortplats. Din USB uppgradering kortet måste stämma överens med facket i datorn.
  2.
  Skaffa en kompatibel USB-kort för din laptop. Om du har en CardBus-kortplats, kan du antingen få ett PCMCIA-kort eller CardBus-kort.
  3.
  Ta bort den lilla plastbrickan, känd som platshållare, som täcker PCMCIA-eller CardBus kortplats. När facket inte används, skyddar platshållare facket genom att täcka den.
  4.
  Stäng av din bärbara dator och sätt i USB-kort på rätt plats. USB-kortet är en platt, rektangulär enheten uppdelad i två delar. Den tunnare, längre del infogas i den bärbara datorn, och den andra, något fetare slut fortsätter att vara exponerat, redo att ansluta USB-kompatibla enheter till den bärbara datorn. Orientera USB-kort, anpassa sina kanter till facket och sätt den platta änden inuti kortplatsen, försiktigt pressas in
  5.
  Anslut nätadaptern kabel till sin kontakt på USB-kort. Beroende på tillverkare och modell av USB-kortet, kan kontakten vara i centrum mellan USB-portar eller till en sida av kortet. Leta reda på kontakten och sätt i strömadaptern kabeln. Anslut adaptern till vägguttag.
  6.
  Sätt på den bärbara datorn och installera den nya enheten. Vänta på operativsystem för att läsa och kontrollera om Windows har erkänt kortet. När du uppmanas välja att installera drivrutinen från installationsskivan som tillhandahålls av tillverkaren.
  7.
  Installera drivrutinen. Sätt in CD-skivan i datorn och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen för USB kortets drivrutiner. Starta om datorn.
  8.
  Bifoga en USB 2. 0 Flash Drive till datorn med portarna på USB-kort, för att kontrollera om kortet är korrekt installerat och konfigurerat. Skillnaden i prestanda mellan USB 1. 0 och USB 2. 0 är som mest uppenbar när du överför data. Kopiera en stor fil från datorn och spara den på flash-enheten. Dataöverföringshastigheten bör märkbart snabbare.

  Tips och varningar


 • Se lämplig ändar strömadapterkabeln är ordentligt ansluten till kortet och vägguttaget. En ganska löst kabeln kanske inte ger ström till kortet.
 • inte fäster en CarBus typ USB-kort till en PCMCIA-kortplatsen. Det kan skada både facket och kortet.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man fixar iTunes och problem vista med en CD-ROM

Relaterade artiklar


 • hur man kopierar från en fil till diskett
 • mitt sd-kort kommer inte att stanna formaterad
 • hur man rengör en patron för Canon BCI-21b BCI-24B
 • cpu vattenkylning diy
 • förteckning över de komponenter i ett POS system
 • hur man fixar HP Office Jet 5510 fel bläckpatron
 • Hur konvertera ljud till mp3 mac
 • det vetenskapliga begreppet buffertar
 • hur du ansluter en bärbar dator till en PIXMA-skrivare
 • hur man använder USB-port för skrivare