Dator > hur man bygger en DVR hem-PC

 • hur man bygger en DVR hem-PC


 • DVR-talet, eller DVR-enheter har varit runt i form av stationära datorer sedan införandet av Windows Media Center. Windows XP Media Center har funktionaliteten att spela in från din kabel direkt till datorns hårddisk. Det enda kravet för Media Center för att kunna spela in är en kabel-kort, vilket är en ganska snabb installation. Kommer dock att datorn behöver också ha en bra processor så att videon har bra kvalitet

  Du behöver:.
  Computer tornet
  . Kompatibelt tuner kort.
  Kabel-ingång.
  Windows XP Media Center, Vista eller 7-operativsystem.

  Köp Material


  1.
  Köp en dator torn. Alla nya namn varumärken torn kommer att vara snabb nog för att smidigt spela in video. Men tornet måste ha en PCI-E port. Kontrollera avsnittet Resurser för länkar till flera kända varumärken datortillverkare. Känn dig inte begränsad till de listade tillverkare. Visa datorns specifikationer på tillverkarens hemsida för att se till att den listar PCI-E som en port på datorn. Försök att få en dator som kommer med Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Media Center.
  2.
  Köp en PCI-E TV-tuner. Detta kort är vad som gör en TV-kabel som ansluts till datorn. Detta processer och registrerar TV-ingången, i egenskap av en DVR, eller Digital Video Recorder. Hänvisa till "Resurs" avsnitt för en lista med kort TV-tuner.
  3.
  Köp ett operativsystem som stöder Media Center. Om du köpt en dator som kommer med Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Media Center du redan har en och du kan hoppa över detta steg. Se avsnittet Resurser för en länk för att köpa Windows 7. Det spelar ingen roll vilken version du köper, utom för Windows 7 Starter som inte omfattar Media Center.

  Bygg Tower


  1.
  Öppna sidopanelen av datorn torn genom att ta bort de två skruvarna som håller tornet samman. Om du fortfarande inte kan få sidopanelen av, hänvisa till din manual som följde med tornet. Anslut PCI-E-kort i datorns PCI-E kortplatsen. Du kan behöva ta bort fronten tillbaka från datorn. Kortet skall placeras korrekt så att det är framsidan och kabel ingångar visa på baksidan av datorn tornet.
  2.
  Skjut-panel tillbaka till datorn och fäst den på plats . Anslut alla lämpliga kablar till datorn torn. Se din bruksanvisning för installationsanvisningar om du är osäker. Slå på datorn.
  3.
  Om datorn levererades med Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Media Center kan du hoppa över detta steg. Sätt in Windows skivan i datorn. Använd instruktionerna på skärmen för att installera operativsystemet. Låt installerar kompletta. Starta om datorn.
  4.
  Sätt i skivan som följde med TV-tuner. Installera programvaran med hjälp av instruktionerna på skärmen. Om du uppmanas välja att bara installera drivrutinerna. Starta om datorn. Anslut kabeln input till lirka uttaget på baksidan av datorn (fäst vid TV-mottagare du har installerat).
  5.
  Öppna Media Center genom att klicka på Start-menyn och peka till "Alla program" och sedan klicka på Windows Media Center. "Följ anvisningarna på skärmen för att ställa in tunern kortet för Media Center. Starta om datorn när du är klar. Nu kan du använda guider och andra som är inbyggda i Media Center för att schemalägga inspelningar och visa dina inspelade videor.

  tips och varningar


 • Du kan använda en DVI-utgång och en DVI till HDMI konverter för att spela video direkt från datorn till en TV i närheten som har en HDMI-ingång.
 • Öppna inte datorn tornets fallet när den är ansluten till strömmen. Jorda alltid dig genom att röra vid innan du rör vid komponenter inne.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:cpu vattenkylning diy

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en IPAD mikro-SIM-kort
 • hur man kan kontrollera ljuset bläckpatronen efter ett pappersstopp på en HP-skrivare
 • hur man installerar en Linksys-nätverkskort
 • hur isär ett tangentbord
 • hur man kan återställa en Toshiba-dator till de ursprungliga inställningarna
 • hur du ställer in en SMC Networks trådlös Cardbus-adapter
 • hur man installerar & fixa pc fans
 • hur man uppgraderar en gateway E2000 processor hastigheten
 • Hur man laddar ner böcker till ett SD-kort i tända
 • hur man byter en thinkpad usb