Dator > vad är konsolidering av servrar?

 • vad är konsolidering av servrar?


 • Serverkonsolidering är förflyttning av webbplatser eller program från ett stort antal värddatorn servrar till ett mindre antal servrar. Syftet är att minimera verksamheten kostnader för den organisation som ansvarar för servrarna. Om mängden belastning, t. ex. från webbtrafik eller automatiserad dator-till-dator rutiner, är lägre än kapaciteten hos de befintliga servrar, kommer en organisation beakta konsolidering för att spara pengar

  Du behöver:.
  Phillips, skruvmejsel.
  Pincett.
  Installationsskivan för CD-och DVD-brännare.

  Operativsystem

  Webbplatser som körs på Windows tenderar att köra bäst på Windows, och dessa körs på Linux brukar köra bäst på Linux. Många program skrivna i ett system kan inte köras på den andra. Därför webbplatser eller applikationer för närvarande på Windows-servrar migreras till Windows-servrar och även för Linux-servrar.

  Ladda Uppskattning

  Under en timme av tung trafik, kan en enda webbapplikation förbruka bandbredd kapacitet för en hel server . Det är bra när det är det enda programmet på servern. Det kan också vara bra om det delar servern med tio andra program, beroende på hur varje webbplats rusningstid jämföra. Webbhotell administratörer måste se det finns tillräckligt med kapacitet på en server för trafiken av alla de webbplatser som kommer att migrera till det.

  Säkerhet Oro

  När en grupp av ansökningar är tillsammans på en server, de delar alla säkerhetsrisk för sin svagaste länk. En hackare behöver bara knäcka för de mest dåligt försvarade programmet på servern för att köra program på den servern. När skadliga program finns på servern, alla värd ansökningar är i riskzonen. Vissa program kommer att behöva stora säkerhetsproblem översyn innan migreringen. Detta är en anledning till varför en bank ansökan är en dålig kandidat för att konsolideras med alla andra program.

  Configuration

  Inte alla servrar, även om de fylls med samma operativsystem, är skapade lika. Varje server har kärna program som har olika inställningar. Apache, som är en HTTP-program, PHP, vilket är en logik i servern ansökan, och MySQL, som är en databas, kräva att alla en server administratör för att plocka och välja olika konfigurationsinställningar som påverkar säkerheten och funktion.

  Migration

  När alla beslut fattas för vilka ansökningar kommer att flytta till vilka servrar under vilka konfigurationer, är det dags att flytta dem en efter en. Serveradministratörer samordna vanligen detta med lagen ansökan stöd att göra detta under lågtrafiktid, t. ex. nätter och helger. Dagar kan passera mellan ansökan migration för att se varje program fungerar under normal belastning på den nya konsoliderade servern innan den vandrar till nästa ansökan.

  DNS Ändra

  Varje server har ett numeriskt Internet Protocol eller IP-adress. När människor skriver in namnet på en webbplats, en konstellation av servrar kallade Domänservrar Namn eller DNS, hålla reda på vilka namn som motsvarar vilka IP-adresser. Efter en ansökan som "myapp. com" vandrar från en gammal server till en ny server, till en server administratör begär en ändring propagera hela DNS-poster så att "myapp. com" namn pekar på den nya servern.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man använder Bamboo Fun

Relaterade artiklar


 • hur man återställer bios lösenord på en Dell Dimension 745
 • hur man byter en klocka batteri i en IBM laptop
 • hur man bygger en dator med OS X
 • hur man ansluter en Dell Axim X5 till ett trådlöst modem
 • hur du ansluter en Xbox 360 trådlös adapter till datorn
 • hur ändrar bläckpatronen i en HP 722c skrivare
 • hur man ansluter en LCD-projektor med en stationär dator
 • hur du justerar säkerhetsinställningarna för ett trådlöst nätverk på en Mac
 • hur du uppgraderar minnet på en Sony Computer
 • hur man bygger datorer från bärgade delar hemma