Dator > vad är 64-bit?

 • vad är 64-bit?


 • Dataprogram har blivit mer krävande, så processor tillverkarna överens om att skapa en ny typ av processor som skulle motsvara dessa krav. Utbyggnaden av processorer "register till en 64-bitars storlek öppnade dörrarna för större mängder data per processorcykel, att göra datorer snabbare utan att behöva öka processorhastighet. Trots denna förbättring, bara vissa program delar denna kompatibilitet med respektive processor

  Definition

  64-bitars innebär en typ av bearbetning i vilka register i en processor expandera för att hålla dubbelt så mycket data i dem som en 32-bitars processor. 64 bitar är lika med 8 byte, eller åtta grupper om åtta bas-2-nummer. Varje bas-2-numret representerar 1 bit. Detta innebär även lite bredd i grafikprocessorn med anknytning till Graphics Processing Unit (GPU). När folk talar om 64-bitars, dock är de oftast hänvisar till ett system stil behandling.

  Fördelar

  För varje ansökan som är kompatibel med 64-bitars läge bearbetning, hamnar man dubbla upp mängden data ansökan kan skicka till processorn. Detta fördubblar huvudsak hastighet som processorn utför komplicerade operationer. Applikationer smidigare, speciellt de som gör tunga mängder av grafik, som dataspel.

  Mindre bra

  Det faktum att din processor kör på 64 bits inte nödvändigtvis medföra några fördelar för alla dina program. Din 32-bitars program inte kommer att använda de större register i din processor eftersom de inte var programmerade att göra det, deras kod endast erkänner den grundläggande 32-bitars, 16-bitars och 8-bitars register. Du kan inte använda den fulla potentialen hos en 64-bitars processor, antingen om du har en 32-bitars operativsystem installerat.

  Potentiella

  64-bitars bearbetning inte definierar någon begränsning i bearbetningen potential. Data bredd växer allteftersom tiden går, och nyare processorer kan visas med 128-bitars processkapacitet. Varje gång lite bredd dubbel, så gör behandlingen potential i en viss krets. En sådan ökning blir logiskt när det är mer kostnadseffektivt än att ge processorn mer "muskler", eller klockfrekvens. Förutom denna förbättring, andra alternativ såsom ändringar i arkitektur finns.

  Memory

  Förutom att kunna rycka en större last per "tick", 64-bitars processorer också finns möjlighet att anslå större mängder minne. 32-bitars processorer var begränsade till 4294967296 bytes, dvs 4 GB (gigabyte), fysiskt minne, men denna gräns stiger till 18446744073709551616 byte, eller 17179869184GB, med 64-bitars system. I början av det 21-talet, behöver systemen inte en så stor mängd minne, men kan det inte uteslutas, så system integrerar funktioner för minneskapacitet större än 4GB.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man skriver ut bilder från en PC till en Kodak EasyShare Photo Printer 500

Relaterade artiklar


 • hur man bygger mitt labb klassrummet dator
 • hur man startar upp en T400 från en startdiskett
 • hur du ändrar BIOS för en Compaq Presario 5170
 • hur man överklockar en quad core
 • hur du ansluter den seriella porten på en LaserJet 4 skrivare
 • hur man kan bli av gamla datorer i Long Island, New York
 • hur man fyller en HP c8728a
 • hur reparera en HP 9680 hårddisk
 • hur man matchar minne med dubbla kanaler
 • hur man installerar bandkabel