Dator > hur man installerar en CD & DVD-brännare

 • hur man installerar en CD & DVD-brännare


 • Installera en CD-och DVD-brännare är en vanlig uppgradering som kan lägga till nya funktioner till din dator. Med en kombination CD-och DVD-brännare, kan du författare ljud-CD, DVD video och data skivor i båda formaten. Du kommer att kunna säkerhetskopiera data till en skiva, och starta om datorn från en skiva när operativsystemet har äventyrats. Installera brännaren kräver endast en vanlig skruvmejsel och ca 30 minuter av din tid

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Pincett.
  Installationsskivan för CD-och DVD-brännare.


  1.
  Stäng av datorn helt. Dra ur datorns nätsladd.
  2.
  Ta bort skruvarna på baksidan av din dators fall som håller vänster och höger sidorna på plats. Skjut paneler mot baksidan av chassit för att ta bort dem.
  3.
  Ta bort plasten enhetsfacket täcka från framsidan av datorn. Det är här din nya CD-och DVD-brännare kommer att gå. Enhetsfacket omslaget ska en plan, plastbit som sitter ordentligt på plats och kommer att lossna lätt.
  4.
  Titta på baksidan av din CD-och DVD-brännare, lokalisera uppsättning stift nära botten med det som har en liten plastbit som kallas en "jumper" över två av de stift. Följ diagrammet bredvid stiften och flytta bygeln till "Slave", om inte brännaren är den enda enheten som ska anslutas till datakabeln. Om så är fallet bör man vara inställd på "master".
  5.
  Skjut dina CD-och DVD-brännare i den tomma enhetsfacket från framsidan av datorn, trycka in det tills framsidan av brännaren är även med på framsidan av datorn.
  6.
  Lokalisera skruvhålen på båda sidor av enhetsfacket och titta igenom dem för att se till att de stämmer med de gängade monteringshål i sidan av brännaren. Justera brännaren ståndpunkten något bakåt eller framåt om det behövs, med hjälp av skruvar som följer med brännaren för att säkra det i enhetsfacket
  7
  Anslut strömkabeln -. . En kabel som har en svart eller en vit plugg och kommer från datorns nätaggregat-och datakabel-antingen en platt och bred band-liknande kabel eller en tunn röd kabel-i sina respektive anslutningar på baksidan av CD och DVD-brännare. Strömkabeln kommer att kontakten i högra porten, och datakabel kommer att täppa till porten till vänster om eluttaget.
  8.
  Tillbaka datorns sidor plats, säkra den med skruvarna som du tidigare bort. Anslut datorn och trycker på strömbrytaren för att starta upp det.
  9.
  Vänta medan operativsystemet läses in. Operativsystemet identifierar automatiskt att du har installerat ny hårdvara och kommer att fylla en temporär drivrutin för det. Om "Lägg till ny maskinvara" installationsguiden öppnas, tryck på "Avbryt" för att stänga den.
  10.
  Sätt din brännarens installationsskivan i datorn och låta AutoPlay starta installationsprogrammet som den innehåller. Följ instruktionerna på skärmen för att installera drivrutinerna och andra tillhörande programvara för din nya CD och DVD-brännare, starta om datorn så att de nya drivrutinerna kan laddas korrekt.

  Tips och varningar


 • Jorda dig till målet genom att ha kontakt med en metall del av datorns hölje när du installerar din CD-och DVD-brännare. Detta kommer att hålla dig från att bygga upp statisk och av misstag släpper ut den i din dator.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:vad är konsolidering av servrar?

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en Sony Vaio PCV rs360cs fall
 • hur man byter en SONY PCG-fxa53 moderkort
 • hur man bygger en dator att köra Crysis
 • hur man byter CPU-fläkt i en HP Pavilion
 • hur man återställer BIOS på en Acer Aspire 5315
 • hur man kan hoppa en mobo med någon strömbrytare
 • hur man installerar en Epson Stylus C88 skrivarserie m
 • hur man startar en HP Pavilion 6736 till tillverkare status
 • felsökning ljud utan visuell i en Microsoft Xbox 360
 • hur reparera en värme skadad disk