Dator > hur man fixar strömkontakten i en bärbar dator

 • hur man fixar strömkontakten i en bärbar dator


 • Strömkontakten i en bärbar dator är den DC-jack där du ansluter nätsladden. Med tiden kan den kontakten lossnar och inte kan ta emot ström från vägguttaget, eller att leverera ström till moderkortet. För att fastställa kopplingen, måste du ta isär din bärbara dator för att komma till likström uttaget bifogas till moderkortet. Processen med att demontera en laptop beror på tillverkare och modell, finns i dokumentationen för instruktioner om att ta isär den bärbara datorn

  Du behöver:
  skruvmejsel. .
  Laptop bruksanvisning.
  Lödkolv.
  Lödpasta.
  De-lödning pump.
  Tandborste.
  Rengöringsmedel.


  1.
  Demontera din bärbara dator. Du kommer att behöva tillgång till moderkortet, och därför måste ta isär datorn och ta bort alla inre komponenter blockera tillgången. Ta bort displayen montering, tangentbord panel, optiska enheter, intern expansionskort (video och Wi-Fi) och hårddisk. Följ tillverkarens rekommenderade förfaranden, och vara organiserad. Lagra skruvar och små delar i små behållare. .
  2
  Lokalisera strömanslutningen på moderkortet-en liten rektangulär låda med metalliska väggar. Kontrollera om du kan ta loss den utan att behöva ta moderkortet ur den bärbara datorn bas, du måste manövrera moderkortet, eller ta ut den helt, för att komma åt strömkontakten
  3
  <. . br> De-löda tre beröringspunkter mellan kontakten och moderkortet. Lägg färsk lödtenn för att lossa en kontakt, och när du värmer den, använda en de-lödning pump att ta bort så mycket lod från det som möjligt. Gör samma sak för alla tre kontakter.
  4.
  Bort kontakten från moderkortet. Håller kvar metallhölje mellan två fingrar, och försöka få bort den genom att långsamt flytta den från sida till sida. Kontakten kommer inte att lossna lätt eftersom det kommer fortfarande finnas löda hålla kontakterna till moderkortet spår. När du arbetar för att lossa kontakten, använd den andra handen för att hålla värme kontakterna en efter en. Ta inte i för mycket kraft, och fortsätta processen tills kontakten är helt fristående.
  5.
  Rengör kontakterna på kontaktdonet. Använd en vassa verktyg och försiktigt nagga inlåning från metall utskjutande och applicera sedan lödtenn över varje kontakt. Värm upp lödkolven och tillämpa en lämplig mängd lödtenn till alla kontakter.
  6.
  Rengör terminalen på moderkortet. Använd en liten tandborste och en alkohol lösning gnugga det område där du tog bort kontakten. Rengör terminaler torr och se till att du inte lämnar vätska på moderkortet.
  7.
  Ansök löda till alla terminaler på varje sida av moderkortet, och sätt tillbaka kontakten. Anslut kontakterna till terminalerna och tillämpa ett nytt skikt av lödtenn till varje kontakter att permanent fästa kontakten till moderkortet. Vänta på att löda att torka, och försiktigt höja moderkortet för att kontrollera om kontakten sitter fast ordentligt. Det om lossnar, eller vickar, applicera lödtenn tills den gör en god fastsättning.
  8.
  Montera den bärbara datorn. Placera moderkortet i basen och sätt tillbaka alla interna komponenter, med hänvisning till dokumentation för beställning och instruktioner. Se till att du inte har några överblivna bitar. Anslut nätsladden till förstärkt kontakten och slå på den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband innan du börjar. Statisk elektricitet kan skada elektroniska delar.
 • Försök inte ta isär din bärbara dator om den fortfarande är under garanti. Din tillverkaren kommer inte att fullfölja det avtal om den bärbara datorn är den plockas isär av någon utom dess tekniker.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man använder IR på en dator





Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar snabbkommandon på en HP tangentbord
 • disk backup och återställning
 • Hur skriver jag ut 3 x 5 indexkort?
 • Spelregler för videokamera skivor i en dator dvd-spelare
 • hur man byter en Dell Dimension 4700 moderkort
 • vad är Athlon XP?
 • hur reparera en HP 9680 hårddisk
 • Hur får man en 3G-nätverk utan en trådlös router
 • hur man kopierar från en fil till diskett
 • hur man byter tangentbord på en Tecra A6-ez6411