Dator > hur man fixar en hårddisk efter en fysisk krasch

 • hur man fixar en hårddisk efter en fysisk krasch


 • Nästan alla som någonsin har använt en dator har haft en hårddisk-krasch på ett eller annat. En kraschade hårddisk kan innebära en katastrof för alla som arbetar i första hand på en dator, eller butiker viktig information på sina hårddiskar. Även om du kan känna dig hjälplös när hårddisken kraschar, det finns ett par sätt att försöka föra den tillbaka till livet

  Du behöver:.
  Restaurering verktyget
  Frys.


  1.
  Ladda ner "Restoration" verktyg.

  Programmet söker igenom din hårddisk för förlorade eller skadade filer som kan ha skadats eller raderas efter hårddisk kraschade. Även detta är inte en perfekt fix för en kraschade hårddisk, kan det hjälpa i synnerhet om du försöker återhämta sig viktiga filer. Du hittar en länk till restaurering programvara på tillgångssidan. När du har hämtat filen, packa programmet genom att klicka på ikonen Restoration. zip på den plats som du hämtade den till.
  2.
  Kör Recovery Utility.

  Programmet kommer att öppnas med en stor tomt vitt skärm i mitten. Du kan ändra den enhet du vill återställa genom att klicka på rullgardinsmenyn till höger och välja rätt enhetsbeteckning (för de flesta användare kommer detta att vara enhet C).

  Efter att ha valt den enhet du vill återställa, klicka på "Sök raderade filer" under enhetsbeteckning. Detta kommer att söka strävan efter saknade och skadade filer som kommer att visas i den stora vita rutan i mitten av skärmen.

  När genomsökningen är klar kan du välja enskilda filer, eller alla av dem , och återställa dem genom att klicka på "Återställ genom att kopiera" längst ner till vänster på skärmen.
  3.
  Frys din hårddisk.

  Även detta kanske låter drastisk, har det visat sig att frysa din dators hårddisk kan medge att de inre delarna av att anpassa grund av expansion och sammandragningar från skiftande temperaturer.

  Du kan göra detta genom att ta bort hårddisken från datorn dubbelklickar uppsamlare det i två blixtlås påsar, och låta det sitta i den kallaste delen av frysen i minst 12 timmar. Varefter du kan ta bort kylda hårddisken och installera den i din dator.

  Denna metod är bara en tillfällig lösning och kommer att ge dig en kort tid att återhämta sig så mycket data som du kan innan den kraschar på nytt.
  4.

  Ship hårddisken till en återhämtning centrum.

  Om din hårddisk är fortfarande fel och det finns mer data du vill rädda, kan du skicka den till företag som DriveSavers Data Recovery, som kan återta uppgifterna för dig. I vissa fall kan de ha möjlighet att reparera hårddisken bara så att den kan fungera på egen hand igen. Oftast kommer dock företag som kan den endast att erhålla information från kraschade enheten och ge den till dig via Internet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur konvertera USB 2.0 till FireWire 400

Relaterade artiklar


 • hur du optimerar och låsa upp ett SD-kort
 • hur man byter en Presario 2100 internt batteri
 • hur du exporterar låtar från datorn till en digital fotoram
 • om Asus datorer
 • hur du vill justera patroner av en HP psc 950xi
 • hur man bränner en online video till en DVD
 • hur man kopierar film filer på en CD att spela på en DVD-spelare
 • hur man ändrar domännamnet på en Windows 2000 eller Exchange Server
 • hur man tar betalt en Panasonic Toughbook
 • hur man installerar ett ATI Radeon 9200-kort AGP