Dator > hur man byter likström jack för Dell Inspiron 6000

 • hur man byter likström jack för Dell Inspiron 6000


 • Byta eluttaget i Dell Inspiron 6000 är inte precis så enkelt som att byta batteriet, eftersom strömmen uttaget är anslutet till moderkortet i datorn. Det innebär att du måste nästan helt isär din bärbara dator bara för att nå den felaktiga eller trasiga domkraften. När du faktiskt få domkraften, ser du att ersätta det är en ganska enkel process

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  Platt skruvmejsel.
  Lödkolv.


  1.
  Stäng av Inspiron 6000 och dra ur strömkabeln. Förvandla din bärbara dator upp och ned och skjut batteriet ur facket, som är på undersidan av datorn.
  2.
  Lokalisera den rektangulära hårddiskfacket bredvid batterifacket. Använd din stjärnskruvmejsel för att ta bort två skruvar som håller den på plats. Grip hårddisken vid kanten av datorn och dra ut över bukten.
  3.
  Leta reda på CD /DVD optisk enhet mittemot hårddisken facket och ta bort den enda skruv nästa att den optiska enheten. Det finns ett hänglås bredvid skruven. Grip den optiska enheten som dess slut vid kanten av datorn och ta bort den.
  4.
  Förvandla din Inspiron högra sidan uppåt och öppna fönstret så långt tillbaka som det går. Sätt spetsen på din platt skruvmejsel i gapet där plasten gångjärnsskyddet ovanför tangentbordet uppfyller sidan av datorn. Lyft försiktigt upp på skruvmejsel det på sin plats och ta bort den.
  5.
  Använd din stjärnskruvmejsel för att ta bort två skruvar precis ovanför tangentbordet. Lyft tangentbordet upp och lokalisera den tunna flatkabeln ansluten till baksidan av det. Koppla bort kabeln där den ansluter till baksidan av tangentbordet. Lägg tangentbordet åt sidan.
  6.
  Leta upp de tre kablarna (två antennkablar och en video-kabel) strax ovanför där tangentbordet används för att sitta och koppla bort dem.
  7.
  Använd din stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna på gångjärn precis under den bärbara skärmen. Sedan förvandla din dator runt och ta bort skruvarna från ryggen på gångjärn. Vänd datorn så att framsidan är vänd mot dig. Lyft själva skärmen från datorn och ställ den åt sidan.
  8.
  Använd dina fingrar för att bända handledsstödet försiktigt från den nedre halvan av datorn.
  9.
  Ta bort alla skruvar från moderkortet i datorn och lyft moderkortet ur datorn.
  10.
  Lokalisera skadade strömuttaget på sidan av moderkort och använd din lödkolv för att de-löda den från brädet. Montera den nya eluttaget (tillgängliga från en Dell återförsäljare eller online) över styrelsen, se till att kontakterna på domkraften är i jämnhöjd med kontakterna på kortet. Löd domkraften på plats och ersätta styrelsen i datorn. Montera din Inspiron i omvänd ordning du tog isär den.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du tar bort frontpanelen på en dimension 8.000 skrivbord

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en Canon XL1 att adobe premier pro
 • hur du tar bort program från U3-enhet
 • Hur visar jag mitt grafikkort?
 • anvisningar om hur man skanna bilder
 • hur man uppgraderar en display adapter
 • hur du tar bort det gäller en Dell Dimension E310
 • hur man ansluter en bärbar dator till en TV via HDMI
 • hur man bränner musik till en Memorex CD
 • hur man använder en dator för att kort format jfr
 • Information om Dell Latitude D531