Dator > gb till TB konvertering

 • gb till TB konvertering


 • Datorer använder det binära systemet för datalagring som är en serie 1: or och 0: or som representerar alla former av data. Datorer har utvecklats exponentiellt i mängden av uppgifter som de kan spara, går från bits och bytes till kilobyte eller megabyte, hela vägen upp till gigabyte och terabyte, som är miljarder och biljoner bitar. Det är viktigt att känna till omräkningstabell mellan gigabyte och terabyte när man studerar eller köper nya datorer

  Lagring

  Datalagring eller minnet är någon hårdvara och media inspelning som håller digitala data. För att skilja de två hänvisar lagring till masslagring (sekundär lagring eller externt minne) såsom CD /DVD-skivor och hårddiskar, medan minne (primärminne eller internminne) hänvisar till halvledare lagring som kallas RAM-minne ( RAM). Till skillnad från primär lagring, sekundär lagring inte nås direkt av datorn och inte förlorar sin data när datorn är avstängd.

  binära systemet

  Datorer representerar alla former av data (text, bilder, ljud, video etc. ) med binära tal, som är strängar av bitar med 1: or eller 0: or, vanligen uttryckt i enheten kallas byte (8 bitar . ) Data och filstorlek ges vanligen i binära tal med hjälp av faktorer i två på grund av det binära systemet är består av två siffror. De prefix för namnen på varje enhet bygger på det metriska systemet. Till exempel representerar kilo i kilobyte 1. 000, men det är 2 upphöjt till 10, eller 1. 024, byte i det binära systemet, eftersom de är närmast nummer mellan de två systemen.

  binära enheter

  Dator data binärt och som sådan är de enheter som ofta i det binära systemet med varje måttenhet som en multipel av två till tionde strömmen till enheten föregående det, så en kilobyte (KB) är lika med 2 upphöjt till 10 (1. 024) byte, 1 megabyte (MB) är lika med 2 upphöjt till 10 (1. 024) kilobyte, 1 gigabyte (GB) motsvarar 2 upphöjt till 10 (1. 024) megabyte och 1 terabyte (TB) är lika med 2 upphöjt till 10 (1. 024) gigabyte. Trots gemensam användning av binära enheter, många hårddisk tillverkare använder det decimala systemet, som använder multiplar av 10 istället för 2, vilket gör de två enheterna har olika värden. Dessa värden är nära och oftast bara avrundat till multiplar av 10 istället för att använda de exakta siffrorna, vilket kan vara ganska komplexa i jämförelse.

  SI-systemet

  Den internationella enhetssystemet (SI) är det moderna metersystemet som utnyttjar multiplar av talet 10. Detta system definierar enhet prefix som decimaltecken multipel av basenheten. I datoruppgifter sett är basenheten i byte (B) och vissa SI-enheten prefix omfatta kilo (K), mega (M) och Giga (G) och Tera (T), skapa de villkor som erkänns av de flesta datoranvändare: kilobyte (KB), megabyte (MB), gigabyte (GB) och terabyte (TB).

  GB till TB

  gigabyte (GB) är en multipel av enheten byte för dator datalagring, som SI ger ett värde av 10 upphöjt till 9 (1 miljard euro) byte eller 1. 024 megabyte. Den terabyte (TB), "tera" som betyder "monster" på grekiska, är en multipel av enheten byte för dator datalagring, som SI ger ett värde av 10 upphöjt till 12 (1 biljoner) byte eller 1. 024 gigabyte. Med hjälp av binära systemet är lika GB 2 upphöjt av 30 (1073741824) byte och TB betyder 2 upphöjt av 40 (1,099,511,627,776) byte. Använda matematik, är skillnaden mellan GB och TB 2 upphöjt i 40 minus 2 upphöjt till 30, vilket är 2 upphöjt till 10 multiplicerat med 1 GB, vilket gör 1 TB lika 1. 024 GB.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:10 sätt datorer används inom medicinen

Relaterade artiklar


 • hur är flashminne som används i verksamheten?
 • DIY RCA-till-VGA-bildskärm adapter
 • hur du installerar ett ljudkort på en bärbar dator
 • hur man rengör ett Epson 1280 chef
 • vad är skillnaden mellan en CPU och en processor?
 • hur man gör en ny partition i Windows XP
 • Hur konvertera Outlook Express 5 meddelanden till mac
 • skillnaden mellan DDR, DDR2 och DDR3
 • hur man installerar Microsoft Word till en skrivare
 • hur du tar bort & ersätta moderkort på en Acer m5309