Dator > Hur är bärbara datorer skiljer sig från stationära datorer?

 • Hur är bärbara datorer skiljer sig från stationära datorer?


 • År 1975 släppte IBM i 5100 laptop modell. Ståtar med en 5-tums skärm och väger vid 55 kg. , Var det världens första "bärbara" dator. Även otympligt med dagens mått, hade 5100 samma grundläggande funktionen dagens bärbara datorer njuta: det ingår en bildskärm, tangentbord och torn i en autonom enhet. Tillsammans med miniatyrisering och allestädesnärvaro trådlöst Internet, kan användare av bärbara datorer befrias från den stationära PC. Men dessa fördelar också komma med nackdelar

  Uppgraderingar

  Tillverkaren utformar stationära datorer till lätt tas isär. Vanligtvis kommer ta bort några skruvar ge tillgång till en stationär processor, grafikkort, hårddisk och RAM. De flesta bärbara datorer låter RAM tillgång till genom en lätt demonterbar lucka. Detta är ibland fallet med hårddiskar också. Men bärbara datorer nästan aldrig ger enkel tillgång till processorn eller grafikkortet.

  Access är bara en fråga. Ibland tillverkare av bärbara datorer underkänna processor och video uppgraderingar kort helt och hållet. Om möjligt, kan en sådan uppgradering kräva skärmen lossnar, tangentbord avlägsnande, chassi isärtagning och noggrann manipulering av datorns inälvsprodukter.

  New Technology

  Enligt Intel, ny teknik tenderar att bli tillgängligt för stationära datorer först. Som sådan, bärbara datorer är ofta en generation efter state-of-the-art skrivbord i form av prestanda grunderna såsom processorhastighet, RAM-kapacitet, RAM typ, grafikkort prestanda och hårddisk lagringskapacitet. Denna klyfta är särskilt märkbart när du kör multimedia, videoredigering och spel program, de senaste versionerna av som vanligtvis konstruerade för användning med de mest up-to-date hårdvara.

  Processorer

  Processorn är den hetaste fungerande dator komponent, som kräver skrivbord infoga stora fläktar och kylflänsar för att hålla den inre temperaturen ner. Space och begränsningar effekt gör laptop fläktar och kylflänsar mindre effektiva, vilket kräver särskilda "mobil"-processorer som körs svalare, enligt PC Mech. Även om de ofta kommer nära, dessa låga temperaturer processorer generellt presterar inte lika bra som sina stationära motsvarigheter, vilket resulterar i långsammare drift.

  Datalagring

  Desktop-användare kan infoga flera hårddiskar i "RAID arrayer," öka långtidsdata lagringskapacitet. Sådana arrayer är annorlunda än externa hårddiskar i att operativsystemet känner igen dem som en enda enhet. En array kan förhindra dataförlust genom att automatiskt lagra kopior av data på mer än en enhet utan att behöva ansluta en extern del. Den kan använda "data striping", en teknik som delar sekvenser av data och lagrar dem på olika enheter. Enligt Hjälp med datorer, ger detta enheterna att arbeta samtidigt när lagra och hämta data, utföra uppgifter snabbare än enstaka enheter. Dessutom, till skillnad från externa enheter, kan en rad bestå av fler enheter än det finns USB-och FireWire-portar, eftersom den inte kräver dessa för sin verksamhet.

  Pris

  Det är möjligt att köpa en bärbar dator vars kapacitet rival en top-of-the-line skrivbordet. Men trots de ständigt förändras dator priser, en bärbar dator kostar i allmänhet mer än en stationär dator med samma specifikationer. Fel på utrustningen utgör en annan fråga, eftersom det ofta är billigare och enklare att ersätta dåligt fungerande komponenter i en stationär framför dem i en bärbar dator.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar en CD & DVD-brännare

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en Presario 2200 oss laptop
 • vad är meningen med kringutrustning till datorer?
 • hur man bygger en dator linux MCE
 • hur man använder Fn-tangenten
 • hur man bränner en online video till en DVD
 • hur du ändrar toner till HP Color LaserJet 2840
 • hur man demonterar en modell gateway laptop mt3705
 • hur till återvinna skadade jpeg-filer från ett SD-kort
 • hur du lägger till RAM-minne till ett ASUS moderkort p4pe
 • hur man berättar vilken typ av RAM för att köpa