Dator > 10 sätt datorer används inom medicinen

 • 10 sätt datorer används inom medicinen


 • Du behöver:
  ersätter kamera
  . Stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.

  Som datorer har blivit mainstream apparater, de har funnit sin väg in i stort sett alla aspekter av mänskliga strävanden och medicin är inget undantag. Datorer hjälpa läkare och medicinska forskare upptäcka, testa och tillämpa medicinsk teknik i nästan alla sjukhus i världen. Dessutom ger datorteknik en infrastruktur för att möjliggöra för medicinska idéer och kunskap för att arkiveras och delas globalt med annan medicinsk personal.

  röntgen och CT-scan

  röntgenbilder och skannar CT används strålning för att producera bilder av en patients inre struktur för att söka efter avvikelser. Röntgenstrålar möjliggör visning av den interna strukturen av patienten från ett perspektiv. Datortomografi å andra sidan använder datorteknik för att ta flera röntgenbilder som är tvådimensionella tvärsnitt och förvandla dem till en flerdimensionell bild som läkarna använder för att ställa en diagnos. Dessa ensamstående röntgenstrålar kombineras med hjälp av datorprogram som exakt rekonstruera den interna strukturen av patienten.

  Magnetic Resonance Imaging

  Magnetic Resonance fantisera, mer känd som MRT, är processen med hjälp av kraftiga magnetfält för att kartlägga patientens inre struktur och aktivitet. Enligt Radiologyinfo. org, är MR används för att ge detaljerade bilder av mjukdelar i kroppen utan att använda strålning. Den bio-elektriska aktiviteten i kroppen upptäcks av MR-och matas till en dator som tolkar struktur i området som skannas och presenterar en tredimensionell presentation av elektrisk aktivitet i regionen. Detta gör att läkare att söka för fysiska och operativa brister hos patienter utan kirurgiska ingrepp.

  Spektroskopi

  Spektroskopi är processen att bestråla ett ämne, såsom biopsi vävnad eller misstänkta farliga ämnen, och undersöka reflekteras eller sänds strålning mönster . Ett antal olika spektroskopi metoder har utvecklats för att mäta olika energi egenskaper. Alla ämnen absorberar och reflekterar endast vissa våglängder av elektromagnetisk strålning. Den reflekteras eller sänds strålning analyseras av en dator som avgör vilka våglängder är närvarande eller saknas. Detta mönster, som kallas ett spektrum, jämförs sedan med en databas av kända substanser för att hitta en match. Detta gör att läkare att snabbt avgöra om en giftig substans är inblandad och besluta lämplig behandling åtgärder.

  Patient Monitoring

  Patienter som läggs in på sjukhus är anslutna till maskiner som använder befolkningsförändringar övervakning programvara för att spela blodtryck, puls och syrehalter. Dessa datorer övervaka en patient och är programmerade att meddela personalen i händelse någon av dessa statistik gå utanför acceptabelt intervall.

  Kirurgi

  Datoriserad Robotics tillåta läkarna att operera patienter utan att ens vara i samma rum. Dessa datorstyrda operationer tillåta läkare att rädda livet på patienterna många miles away som kanske inte har varit möjligt annars. Video nätverk och i realtid befolkningsförändringar övervakning möjliggöra säker, exakt operationer som observeras av on-personal läkare eller studerande.

  Säker datalagring

  Före användandet av datorer, var känslig patient uppgifter i register skåp som var skrymmande och lätt inbrott. Idag tillåter databas inom medicinsk personal för att upprätthålla noggrann patient filer säkrade med kryptering rutiner och även lagras utanför webbplats för extra säkerhet och säkerhetskopiering.

  Internetkonnektivitet

  Läkare och forskare ofta använder datorer i realtid samråder och andra åsikter. Det gör att diagnosen förfarandet tar kortare tid, vilket kan motsvara ökade lab resultat eller en livräddande behandling. Dessutom kan användningen av små databehandling, till exempel handdatorer och smarta telefoner, tillåta läkare att utföra sitt arbete i mindre tekniskt avancerade områden som inte har fast Internet ansluter.

  Diagnostik Databaser

  Medicin omfattar ett stort fält av kunskap som växer varje dag. Databaser tillåter läkare att lagra diagnostisk information och göra denna information sökbar. Detta gör medicinsk information från tidigare fall och vetenskapliga tidskrifter skall omedelbart tillgänglig för vårdpersonal vid varje tid och plats.

  Medical Research

  För närvarande är distributed computing plattformar som används för att köra medicinska simuleringar i sökandet efter botemedel till sjukdomar som cancer, aids och Alzheimers sjukdom. Detta datoriserade programvara låter miljontals datorer sluta sig samman på ett sätt som exponentiellt ökar hastigheten med vilken potentiella botemedel kan hittas.

  Medicinsk praxis programvara

  Dataprogram används för att spåra och projektet i stort sett alla aspekter av en läkare . Patientjournaler, Resultat-och balansräkningar samt fakturering och försäkring former hanteras alla med hjälp av datorprogram att effektiviserar kontorsarbetet av en läkare och låter läkarna mer tid att spendera med sina patienter.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:kan du uppgradera till en mer kraftfull laptop batteri?

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till Compaq Evo n610c notebook
 • hur man rengör skrivhuvudet på en Canon i850
 • hur man blir en certifierad datortekniker
 • hur man formatera om och rensa min hårddisk
 • hur man byter en Toshiba Satellite M115-s1061 tangent
 • refill instruktioner för en Lexmark skrivare z1300
 • hur man skriver ut med Dell Latitude C600
 • hur man ansluter en Microsoft IntelliMouse Explorer
 • hur man byter en Presario 2100 internt batteri
 • hur man spela upp filmer från datorn på min TV