Dator > vad är skillnaden mellan DIMM och SDRAM?

 • vad är skillnaden mellan DIMM och SDRAM?


 • Datorminne är en av de potentiellt mest förvirrande komponenter i moderna datorer. Blotta mängden av termer, typer och akronymer kan vara skrämmande även för erfarna datoranvändare. Till exempel, vad gör SDRAM och DIMM menar ändå, och vad är skillnaden mellan de två

  Definiera Minne

  första utgör SDRAM en typ av RAM-minne (RAM) i datorn. Minnet är i princip där du lagrar information temporärt för snabb och enkel åtkomst. Om en dator chip är kocken som "kockar" eller behandlar uppgifterna och hårddisken är skafferiet där alla ingredienser finns, är då minne som disken där kocken platser de nödvändiga ingredienserna inom räckhåll.

  SDRAM

  Låt oss nu ta reda på vad SDRAM egentligen betyder. SD står för "synkront dynamiskt," synkron i den meningen att den håller samma rytm klockcykel som andra komponenter i en dators processor (central processing unit), som de olika bussarna och chipset själv. "Dynamic" innebär att informationen enkelt kan läggas till eller tas bort minnesmodulen. SDRAM är en av de vanligaste typer av RAM runt, enligt boken "Uppgradering och reparera persondatorer. "

  Minnesmoduler

  Minne finns i vad som är bäst beskrivas som "wafers. " De är smala, långsträckta remsor full av elektronik. En sådan konfiguration kom till för att tidigt datorminne var utformad som ett chip som var inkopplad direkt i moderkortet kretskortet där huvudprocessorn finns. Dessa marker skulle tendera att frigöra sig själva med förändringar i temperatur. En annan metod var lödning marker direkt på moderkortet, men också orsakat problem. Utvecklingen av minnesmodulerna blev lösningen, med en liten styrelse som sedan ansluts direkt med kontakten lödas på moderkortet.

  Simms och DIMM

  Tidig minnesmoduler haft en enda rad elektriska kontakter och därmed kallades enda inline minnesmoduler, eller Simms. Senare moduler kom med två rader av kontakter och kallades Dual In-line minnesmoduler, eller DIMM-moduler. Ett annat kortlivade typ av minnesmodul var Rambus line Memory Module, eller RIMM. Så i verkligheten, beskriver en DIMM princip vilken typ av anslutning en minnesmodul har till moderkortet, medan ett ord som beskriver SDRAM minnesmodulen själv.

  Typer av DIMM-moduler

  Men båda termer mycket i samband med varje andra i fråga om deras funktion, eftersom en minnesmodul kan skicka och ta emot information så snabbt som dess anslutning kan. För varje typ av SDRAM som finns, det finns en annan typ av DIMM anslutning. Exempelvis SDR (single data rate) SDRAM moduler har DIMM-moduler med 168 pinnar, medan snabbare DDR (double data rate) SDRAM moduler har 184 stift i sin DIMM-kontakterna. Branschstandarden under 2010 DDR2 och DDR3-moduler, har 240 stift.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man bibehåller en ren IPAD

Relaterade artiklar


 • hur man installerar min Labtec Webcam
 • hur man installerar en HP ze5270 minneskort
 • hur man använder Windows Vista med en Intel SpeedStep-processor
 • hur man ansluter en höjdpunkt 700 USB till en DV-cam
 • hur man installerar extra RAM-minne i min Dell laptop
 • hur du anger BIOS på en ThinkPad 770
 • hur du lägger till en extra enhet i en Dell Precision 490
 • hur du ställer in ett LAN-nätverk med Windows
 • hur man öppnar det rör sig om en Fujitsu laptop
 • hur till återvinna information från hårddisken på en skadad laptop