Dator > jämförelse av st vs bärbara datorer

 • jämförelse av st vs bärbara datorer


 • Förstå och nackdelar med att äga en bärbar vs ett skrivbord är av yttersta vikt att ett köpbeslut. Istället för att köpa blint bör konsumenterna köpa för deras behov. Beroende på dina förutsättningar, kan en bärbar dator är den enda praktiska beslut. Kanske din budget lämnar du en bättre kandidat för skrivbordet. Oavsett situation, att få information kan du göra smartare val

  Portabilitet

  Om du behöva vara vaksamma. av beloppet av det fysiska utrymme datorn tar, kan en bärbar dator är ett bättre val. Bärbara datorer består av en huvuddel komponent med monitorn inbyggda i. De är kompakta och tar liten plats. Stationära datorer är mycket skrymmande eftersom de kräver en separat bildskärm.

  Mobilitet

  Även bärbara datorer är konstruerade för enkel rörlighet och stationära datorer är stationära maskiner. Det är möjligt att flytta en stationär till en ny plats, men det är mycket mindre praktiskt. Bärbara datorer levereras i 14-tums modeller som väger så lite som 4 kg. Stationära datorer har inte denna möjlighet-även den genomsnittliga skärmen kommer att väga mer än så. En komplett stillastående setup kan väga över 25 kg. , Vilket gör det orörligt.

  Processorkraft

  Stationära datorer (för priset) är mycket mer kraftfull än bärbara datorer. De är större av en anledning. Utan ett behov av portabilitet, stationära datorer pack allmänhet kraftfulla processorer, omfattande mängder minne, och fler alternativ för enheter och hamnar. Till exempel en bärbar dator med en Core i7-processor och en hyfsad grafik kortet kostar ungefär $ 900 till $ 1. 100, med 2010. En dator med samma specifikationer kan vara $ 700 till $ 800. Om du planerar att delta i aktiviteter som spel, kommer endast mycket dyra bärbara datorer med avancerade komponenter dina behov. En måttligt prissatt stationär dator klarar de flesta applikationer.

  Prisvärdhet

  Bärbara datorer har blivit mycket billigare. Det brukade vara att man inte kunde röra den bärbara marknaden utan åtminstone en $ 1,000 budget. Nu kan vem som helst plocka upp för så lite som $ 350. Trots detta kommer en laptop med samma specifikationer som en stationär kostar fortfarande betydligt mer. Detta beror på laptop komponenter är dyrare. Om du är på en budget och du behöver bara en hemdator, gå med en stationär.

  Display och upplösning

  Ett vanligt problem med bärbara datorer är att de har ett begränsat utrymme på skärmen. Den största laptop skärmar tenderar att åtgärden cirka 17 inches. Detta kan åtgärdas med en besvärlig extern bildskärm set-up, vilket begränsar rörligheten. Stationära datorer har inga sådana problem som de är avsedda att vara stillastående. De kan konfigureras med stora bildskärmar utan förlust av funktionalitet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur åtgärdar jag kylsystemet på min laptop?

Relaterade artiklar


 • hur man byter tangentbord på en Tecra A6-ez6411
 • hur du formaterar en CD-skiva
 • hur man justerar delat minne på ett Nvidia-grafikkort
 • rensar CMOS på en asus a7nbx-e moderkort
 • Vilka är fördelarna med serverkonsolidering?
 • hur man laddar bläck i en kanon 1600 skrivare
 • hur man ansluter en bärbar dator till en platt-TV
 • Hur du ser på tv på ett trådlöst PC
 • hur man installerar ett ATI Radeon 9200-kort AGP
 • hur man fyller kanon bc8 till skrivare