Dator > information om multimetrar

 • information om multimetrar


 • Multimetrar, även känd som digital multimetrar och multi-meter, är instrument som kan mäta en mängd olika elektriska storheter. Multimetrar kan erbjuda olika funktioner beroende på märke och stil, men de flesta ger samma grundläggande funktionalitet. Multimetrar erbjuder en mängd olika användningsområden, främst att hitta och diagnostisera elektriska och elektroniska problem

  Funktion

  Den grundläggande funktionaliteten av digitala multimetrar är att hitta elektriska problem och elektroniska problem genom mätning av potential när det gäller volt, motstånd i form av ohm och ström i termer av ampere. Multimetern är en handhållen enhet som normalt används som en bänk instrument, på området service eller för felsökning. Den primära funktionen bakom användningen av en multimeter är för diagnostiska ändamål.

  Mätningar

  multimetrar kombinera ett antal olika mätfunktioner till en enda enhet. Till exempel kan en enda multimeter mäta ström, spänning, frekvens, motstånd, tidsperiod och mätningar kapacitans. Det finns två olika typer av multimetrar, digitala versioner och analoga versioner, vilket kan påverka vad mätningar multimetern är kapabel att ta.

  Historia

  Den första enhet som en multimeter var en galvanometer, som registrerade motstånd och spänning. Multimetrar började se utveckling tidigt på 1920-talet. Multimetern uppfanns av Donald Macadie, ett postkontor ingenjör som ville skära ner på antalet separata instrument som han var tvungen att bära runt för reparation och underhåll av telekommunikation kretsar. Det ursprungliga instrumentet kunde mäta volt, ampere och ohm och kallades en avometer. Med tiden fick multimetrar ytterligare funktionalitet, inklusive tillägg av nya mätning-funktioner baserade på de behov som deras användare.

  Funktioner

  I de flesta fall grundläggande multimetrar har mått funktionalitet för spänning, ström och resistans, som mäts i volt, ampere och ohm, respektive. Många multimetrar erbjuder också kapacitansen mätt i Farad, konduktans mäts i Siemens, decibel, frekvens mäts i hertz, intermittens mätt i procent, induktans mäts i Henrys och temperatur som uppmätts i både Celsius och Fahrenheit. Digital typer kan vara kontinuitet kretsar som piper när kretsar beteende, dioder och transistorer för att mäta ström vinna och ett batteri check för att kontrollera enkla batterier såsom 1. 5-volt och 9-volts sorter.

  Kostnad

  Priset punkt för en digital multimeter kan variera mycket beroende på märke och tillhörande funktioner. Billig, kan bärbara handhållna modeller mellan $ 15 och $ 20. Mer avancerade modeller, inklusive bänkbaserade modeller kan kosta så mycket som $ 1000 i maj 2010.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man överklockar en Intel Celeron

Relaterade artiklar


 • hur man kan få bios på en Toshiba Satellite x205-s7483
 • hur du använder HP Pavilion m9480 fjärrkontroll
 • Avinstallera U3 från SanDisk
 • hur man byter en ThinkPad G40 hårddisk
 • hur man kan bli av alla spår på en dator
 • hur man installerar en sata-kort controller PCI med en DVD-ROM
 • hur du ställer in en HP 2700 allt-i-ett skanner Mac OS 10.6
 • hur man ändrar en mp3 på en CD
 • hur man byter ett grafikkort till ett moderkort
 • hur du lägger till RAM-minne till ett Acer 5610