Dator > hur man fixar det Fn-tangenten på en bärbar dator

 • hur man fixar det Fn-tangenten på en bärbar dator


 • Med tiden kan en eller flera av den bärbara datorns tangenter sluta fungera på grund av slitage av daglig användning. Även skador på en sällan använda nyckeln inte kan hindra den bärbara datorns funktionalitet, en bruten "Fn" (funktion) Nyckeln är ett mer allvarligt problem eftersom du inte kommer att kunna utföra vissa populära åtgärder, till exempel växla mellan visningslägen. Beroende på vilken typ av skada kan du reparera din bärbara dator "Fn"-tangenten genom att fastställa dess sammansättning, eller genom att ersätta dess mekanism med en annan nyckel

  Du behöver:.
  Super lim.
  Plektrum.
  Box-klippare.


  1.
  Höj "Fn"-tangenten från tangentbordet. Om nyckeln har fastnat på plats kan du använda en flat ände verktyg, till exempel en gitarr plocka, för att lossa knappen. Tryck ner med fingret på den övre vänstra kanten av knappen och sätt in den skarpa änden av pick under det nedre högra kant. Manöver för att bända de viktigaste lös.
  2.
  Montera de båda delarna av fästet mekanismen. När du få bort det "Fn"-tangenten på tangentbordet, kommer du se att du har tre separata plastbitar-locket av de viktigaste, och två små plastdelar som tillsammans bildar hållaren, alla nycklar finns till basen på tangentbordet genom sina vasaller. Montera hållaren delar och bifoga det tillbaka till tangentbordet.

  Om du är osäker på hur du monterar delarna, använd plektrum för att försiktigt lösgöra locket från en annan nyckel, se till att hållarna sitter kvar på tangentbordet. Montera "Fn"-tangenten s hållare delar genom att titta på den andra knappen är exponerade trotjänare.
  3.
  Fäst hållaren till tangentbordet basen. Beroende på laptop tillverkare kan det vara två till fyra punkter av kontakt mellan varje tangent är hållare och tangentbordet bas. Titta på andra viktiga är exponerade hållare, orientera det på samma sätt och fästa det vid tangentbordet basen.
  4.
  Kontrollera silikon membran. I ett tangentbord, tangenterna vila på mjukt silikon membran som gör att knapparna stiga upp så snart som tryckavsäkras från dem. I en bruten nyckel kan membranet har tvingats ut av plats, eller kan ha vanställt, vilket gör det omöjligt att våren tillbaka nyckeln upp. Om din "Fn" knappen inte har en fungerande kisel membran, har du åtkomst till sällan använda nyckel genom att använda sin silikon membran för "Fn"-tangenten.
  5.
  Använd en flat genomföra för att ta bort locket från nyckeln du ska offra och ta bort dess hållare mekanism genom att försiktigt höja den från tangentbordet bas. Använd ett vasst verktyg såsom en box-cutter, att skära membranet från basen. Fäst kisel membranet till basen av "Fn"-tangenten, med en starkt lim.
  6.
  Fast locket på "Fn"-tangenten. Med ersättas silikon membran, och hållare membran korrekt monterade och installerade på basen, kan du klippa det "Fn" tillbaka locket på att fixa nyckeln. Vänta på limmet under silikon membran att torka, och sedan placera locket och försiktigt kraft den tills den snäpper på plats igen.

  Tips och varningar


 • Om du måste reparera din "Fn" med en annan tangent Silicon membran, se till att båda nycklarna är av samma storlek. Vissa tangenter, såsom "Up" och "Down" riktningsknapparna är mindre.
 • Var mycket försiktig med att sänka kisel membranet. Om du gör det felaktigt, kommer ni att sluta upp med två brutna nycklar.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:parallellporten vs USB-port

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en dator med OS X
 • hur du formaterar TransFlash i fett
 • installationsanvisningarna för ett trådlöst kort på en Inspiron 4000
 • hur man installerar hårddiskar
 • hur man kan öka hastigheten på en dator molex fax
 • hur du lägger till eller byta hårddiskar
 • Hur får man en wmce att erkänna HD-tuner
 • tips för att snabba upp en Lenovo y410 laptop
 • hemgjord RCA till Ethernet-adapter
 • hur man kommer åt Compaq Armada 1530dm bios