Dator > hur man byter strömkontakten i en Compaq M2000

 • hur man byter strömkontakten i en Compaq M2000


 • De flesta bärbara datorer använder en strömkabel för att ladda sina batterier, och Compaq M2000 är inget undantag. Denna kabel ansluts till ett jack i din bärbara dator för att överföra ström från vägguttaget till datorn. Om denna kontakt blir skadad kommer du inte att kunna oss din dator. Men även om uttaget är trasigt, det finns ingen anledning att skräp datorn och uppgradera till en nyare modell. Öppna upp din bärbara dator och ersätta domkraften själv
  1.
  Stäng av din Compaq Presario M2000 och ta bort kabeln om den är ansluten. Vänd sedan datorn upp och ned och skjut batteriet ur facket på undersidan av datorn.
  2.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att de två skruvarna på sidan av den tomma batterifacket. Vänd sedan laptop med rätt sida upp och använda fingrarna för att ta bort den rektangulära plasthöljet som vilar strax ovanför tangentbordet.
  3.
  Använd din stjärnskruvmejsel för att ta bort fyra skruvar precis ovanför tangentbordet. Lyft sedan tangentbordet upp av toppen och koppla bort tangentbordet flatkabeln där den ansluter till moderkortet i den bärbara datorn. Lägg tangentbordet åt sidan.
  4.
  Lokalisera de två displayen gångjärn på vardera hörnet av datorn strax under LCD-skärmen. Ta sedan bort de sex skruvarna (tre på varje gångjärn) på varje gångjärn och koppla ur LCD-skärmen kabeln där den ansluter på toppen av moderkortet. Lyft av skärmen på datorn och ställ den åt sidan.
  5.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att alla skruvarna på toppen metallplattan som täcker moderkortet. Vänd sedan din bärbara dator och ta bort alla skruvar från undersidan av den bärbara datorn.
  6.
  Lyft den undre luckan av den bärbara att exponera den gröna moderkortet. Leta reda på eluttaget i hörnet av moderkortet.
  7.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att de två skruvarna bredvid eluttaget och sedan ta bort den lilla bit av moderkort, känd som strömkontakt styrelse, från hela moderkortet.
  8.
  Använd din lödkolv att DESOLDER makten stickkontakten ur strömkontakten styrelsen. Ersätt med den nya eluttaget (tillgängliga från din Compaq återförsäljare eller online) och löda den till styrelsen, se till att metall kontakterna på New Jack anpassa lagstiftningen till kopplingar av metall på bordet.
  9.

  Anslut kontakten styrelsen till moderkortet och sätta ihop din M2000 i omvänd ordning du tog isär den.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man fixar det Fn-tangenten på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa raderade myspace meddelanden från en hårddisk
 • nackdelar med bläckstråleskrivare
 • hur man byter en HP 810E moderkortet
 • hur man återställer BIOS på en Acer Aspire 5315
 • hur man bränner DVD-skivor med hjälp av Sony dvd rom ddu1615
 • hur man fixar felkod 5100 på en Canon MX700
 • hur man kör xp på en HP Vectra vl600
 • hur bifoga en tangent på en HP
 • mikrochip tillverkningsteknik
 • hur man kan förebygga förlust i batteriet