Dator > RAID 5 dataräddning

 • RAID 5 dataräddning


 • En organisation med verksamhet utan en nivå av RAID (kort för "Redundant Array of Independent driver") teknik riskerar förlora data. I dagens näringsliv, åsikter en organisation data som tillgångar och fastställer mekanismer för att skydda sin investering. En organisation tar också proaktiva åtgärder för att säkerställa att tillgång till data sömlöst bibehålls utan användarens kännedom. Därför är RAID 5 en populär hårddisk teknik för att skydda data och dess tillgång

  Historia

  Från starten av digitala datorer, försökte organisationer teknik för att lagra och skydda data. RAID-teknik berodde på insatser för att skapa stora system för lagring som utnyttjade billig små enheter. Målet var att öka datorns lagringskapacitet och minska tid dator svar när lagra och hämta data. Den resulterande teknik kallades RAID 0, som saknade dataförlust skydd. Senare blev RAID 5 utvecklats för att skydda data.

  RAID-teknik

  RAID-teknik skriver block av data till varje disk som finns i en mängd enheter, enligt Seagate. Om ytterligare uppgifter finns efter att ha skrivit till den sista enheten i kedjan, skriver börjar om vid den första enheten. Denna wraparound process fortsätter tills datorns skriva har slutförts. Tekniken kallas striping. De flesta konfigurationer av RAID består av kombinationer av RAID 0, RAID 1 och RAID 5. Dessutom dubbletter RAID 1 data över alla enheter.

  Hur RAID 5 fungerar

  RAID 5 använder tre eller fler hårddiskar för att skydda data som finns på någon av enheterna. Data är spridda över hela utbud av enheter. Dessutom utför en dator ständigt paritetskontroll, en beräkning som utförs på databitar för att kontrollera datafel. Unikt för RAID 5, är paritetsinformation också lagras på varje enhet, enligt Seagate. Detta underlättar rekonstruktion av data som finns på en misslyckad köra på de återstående operativa enheterna.

  Byta en misslyckad Drive

  Om en diskenhet misslyckas i en RAID 5 miljö, helt enkelt byta ut den trasiga enheten när datorn systemet fortsätter att få tillgång rekonstruerade data på de operativa enheterna. Detta förfarande kallas hot swap. När en ny enhet är installerad, RAID 5 börjar den process som laddar data och paritet information på enheten.

  Överväganden

  Ytterligare nivåer av RAID finns. Granska dataförlust skyddskraven i din organisation för att avgöra vilken RAID-nivå är rätt för din miljö. Dessutom, RAID 5 föreskrivs begränsade data förlust skydd. Därför är off-site säkerhetskopiering lagring behövs för att återhämta sig från en större katastrof som förstör alla hårddiskar.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man öppnar en Dell AC-adapter för en Inspiron 9400

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa en enhetsbokstav för CD-DVD-enhet i Windows XP Home Edition
 • vad är system defragmentering?
 • hur du ansluter två st skärmar
 • hur man installerar andra hårddisk dell E520
 • hur du återställer firmware på en IPAD
 • Hur förorenar datorer jorden och hur kan vi hjälpa det?
 • hur du justerar säkerhetsinställningarna för ett trådlöst nätverk på en Mac
 • vad är en magisk minne?
 • hur man spela DVD-filmer på en bärbar dator
 • hur du uppdaterar BIOS på min HP Pavilion a1219h