Dator > Felsökning monitorer

 • Felsökning monitorer


 • När du har ett problem med datorns bildskärm, kan en mängd saker vara källan till problemet. Kanske din skärmupplösning är för lågt, och allt verkar vara alltför stor. Kanske du får en "No Input Signal" budskap. Böjda stift kan resultera i konstiga /saknade färger eller vackla. Kolla dessa frågor vid felsökning bildskärmen

  Du behöver:. . .
  Needle-tång eller pincett


  1
  Kontrollera att bildskärmen är ordentligt ansluten till väggen eller överspänningsskydd. Kontrollera anslutningen mellan vägg eller överspänningsskydd och monitorn och se till att nätsladden är ordentligt ansluten till bildskärmen. Kontrollera din överspänningsskyddet och se till att strömbrytaren är påslagen. Leta efter några väggbrytare som kan styra strömmen till uttaget du använder. Anslut ett fungerande apparat till eluttaget och kontrollera att den slås på. Tryck på strömbrytaren på skärmen, kontrollera det är i läge "på"
  2
  Inspektera för böjda stift på kabeln slutar. . . Datorskärmar ansluta till datorn med en 9-stifts CGA /EGA, 15-pin VGA-kontakt, en DVI-eller en HDMI-kabel. Se till att stiften på kabeln är raka på den del av kontakten som leder till bildskärmen. Kontrollera att kabeln är ordentligt ansluten och fastskruvad i video-kontakt på datorn. Kontrollera att anslutningen till bildskärmen också är kopplade till varandra. Om stiften är böjda, koppla ur bildskärmen och använda en pincett eller nål-tång för att försiktigt anpassa dem till de andra stift, så att den matchar mönstret på datorn videokontakt.
  3.

  Tryck på knappen INPUT på din skärm om den är utrustad med en. Se till att ingången är konfigurerad för att matcha den typ av kabel eller kontakt som används mellan datorn och bildskärmen. Rådfråga din bildskärm manual om du är osäker på hur man konfigurerar ingångarna.
  4.
  Anslut monitorn till en dator som för närvarande fungerar korrekt. Om du vet en dator för närvarande arbetar, testa skärmen på datorn för att se om skärmen fungerar i den konfigurationen. Testa en fungerande monitor på den aktuella datorn och se om det vänder på riktigt. Detta kommer att identifiera om problemet är relaterat till grafikkortet eller datorn i stället för monitorn.
  5.
  Kontrollera inställningarna bildskärmsupplösning om din bild ser sned eller bilden är för stor eller liten för skärmen. I Windows högerklickar du på skrivbordet. Klicka på "Anpassa" eller "Egenskaper" och sedan på "Visa inställningar" eller "Inställningar"-fliken. Skjut den resolution markören till höger eller vänster och experimentera med resultaten genom att trycka på "OK". Den tidigare inställningen så återgår i 15 sekunder om du inte accepterar de nya bildskärmens upplösning. Prova olika skärmupplösningar tills du hittar en som är bekvämt för dig.

  Tips och varningar


 • köper nya LCD-paneler eller back-ljus är ofta dyrare än att byta bildskärmen direkt.
 • öppna en CRT-skärm där du utsätts för potentiellt dödliga elektriska stötar. Öppna inte en bildskärm fall utan ordentlig utbildning.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:information om multimetrar

Relaterade artiklar


 • hur man kommer åt BIOS-inställningarna på din Toshiba bärbara pc
 • hur man skriver ut jämna sidor med en HP 932c
 • Inaktivera den automatiska låg varning bläckpatron på en HP-skrivare
 • Hur konvertera en FAT 32-partition till NTFS i Windows XP
 • hur man rengör skrivhuvuden på en HP f4140 skrivare
 • hur du tar bort skrivskyddet på en micro sd-kort
 • hur man ansluter HP Pavilion 6640c till bredband
 • specs på GeForce 6800 GT
 • hur du anpassar mina färger startmenyn
 • hur ändrar bläckpatronen i en Epson Stylus 960