Dator > skillnaden mellan DDR, DDR2 och DDR3

 • skillnaden mellan DDR, DDR2 och DDR3


 • DDR, DDR2 och DDR3 är olika versioner av Random Access Memory (RAM). Detta är den typ av minne som lagrar information processorn behöver för att utföra de åtgärder som efterlyses i tillämpningar som för närvarande används. Alla versioner av DDR är baserade på SDRAM, som synkroniserar lagring och överföring av data till datorns klockcykel. För att bättre förstå DDR familj minne, är det viktigt att förstå både klockcykel och buffertar prefetch, två centrala delar av RAM-drift

  Du behöver:.
  Tom inspelningsbar DVD.
  DVD-enhet.

  klockcykel

  Alla datorer har en intern klocka i form av ett chip som innehåller en kristall som vibrerar med en konsekvent frekvens när de tillämpas på el. Denna frekvens är känd som klockfrekvens. Varje vibrationer i kristallen är en klockcykel. Den klockcykel är den kortaste tid där datorn kan utföra en operation. Tillförlitligheten i klockfrekvensen möjliggör synkronisering av datorns aktiviteter, inklusive RAM och datorns Central Processing Unit (CPU).

  Prefetch Buffert

  RAM är i huvudsak ett gäng strömbrytare eller "transistorer. " Varje transistor är kopplad till en kondensator som kan lagra laddning. En stängd transistor block nuvarande, lämnar sin kondensator tom vilket således motsvarar en "0". En öppen transistor gör gällande att passera, att påföra sina kondensator så det är en "1. " Transistorerna är belägna i rader och kolumner. I äldre versioner av RAM-minne så att datorn måste skicka en annan förfrågan varje gång den tillgängliga data på en given rad. En prefetch buffer läser inte bara de begärda uppgifterna, utan också uppgifter i anslutning till den på sin rad, vilket ger processorn med flera av de "datawords" det behöver per minnesåtkomst.

  DDR

  DDR betyder Double Data takt. Liksom SDRAM, driver den till en kurs av datorns klockcykel. Men till skillnad från SDRAM, kan det överföra data två gånger per klockcykel. Det gör detta genom att använda stigande och fallande kanter klocksignal, också känd som "dubbel pumpa" och anställa en prefetch buffer klara att läsa två datawords åt gången. Detta innebär att det kan lagra och flytta ett värde i samma tid det tar SDRAM att göra det ena eller det andra, vilket fördubblar minnets hastighet.

  DDR2

  DDR2 också använder samma dubbel pumpa teknik som DDR . Det uppnår prestandavinster genom att använda en prefetch buffer som hämtar fyra datawords per minne tillgång. Detta gör det möjligt att överföra data fyra gånger per klockcykel (jämfört med två gånger i fallet med DDR). Enligt Bit-Tech. com, låter sina effektiviseringar det förbrukar mindre ström än DDR.

  DDR3

  Liksom alla andra former av DDR, DDR3 överför data två gånger per klockcykel. Däremot kan dess prefetch buffer tillgång åtta datawords åt gången, enligt Benchmark Reviews. Det kan därför överföra data åtta gånger per klockcykel, vilket ger en maximal dataöverföringshastighet dubbelt så DDR2 medan du använder mindre ström.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du ansluter en Dell Inspiron 9100 upp till en TV

Relaterade artiklar


 • hur man byter ett modem MAC-adress
 • hur man ansluter en höjdpunkt 700 USB till en DV-cam
 • hur man installerar ett nytt grafikkort i min dator a520n
 • datorrelaterade rättsliga utbildning för brottsbekämpande
 • tips för att snabba upp en Lenovo y410 laptop
 • hur man ansluter en trådlös Microsoft-mus
 • hur du aktiverar snabbkommandon på en HP tangentbord
 • hur man installerar en Canon ip1600 skrivare utan en cd
 • hur man startar en Acer 5610 z
 • hur du kontrollerar om ett ASUS moderkort garantin fortfarande gäller?