Dator > information om DVD-R och DVD + R

 • information om DVD-R och DVD + R


 • Inspelningsbara DVD-skivor finns i två oförenliga format: DVD-R och DVD + R. Den äldre DVD-R-formatet är det vanligaste formatet för att distribuera filmer och tv-serier, eftersom det är erkänt av de flesta DVD-spelare. Men gör den ökade felkorrigering i de nyare DVD + R-format det mer fördelaktigt för säkerhetskopiering och arkivering

  Historia

  DVD-R-format uppfanns 1997 av Pioneer Corporation som en hög täthet, varaktiga lagringsmediet använder ett universellt filformat så alla datorer kan läsa dem. DVD + R uppfanns år 2002 av DVD + RW Alliance, ett konsortium av elektronikföretag, som ett alternativ till DVD-R med effektivare felkorrigering. Var dock DVD + R-formatet är inte godkänt som en officiell DVD-format fram till 2008.

  Betydelse

  Både DVD-R och DVD + R-format tillåta en användare att skriva nästan 5 gigabyte data till varje lager en skiva. Detta gör egna filmer, eller i genomsnitt 2000 genomsnitt kvalitet fotografier, ska förvaras i hög kvalitet på en skiva med enkelt lager. Eftersom DVD-skivor läses med hjälp av beröringsfria metoder, är data på skivan inte påverkas av skanningen, och det finns ingen förlust i kvalitet genom upprepad visning.

  Storlek

  Båda formaten kommer i single-och dual-layer versioner. En standard, ett lager DVD-R-skiva lagrar 4,384 gigabyte data. Trots att DVD + R-formatet tillåter något mindre lagringskapacitet på en skiva med enkelt lager på grund av extra felkorrigering, dual-layer skivor kan cirka 0,03 GB av extra data jämfört med DVD-R. Detta kommer från DVD + R-format universella tillverkare kräver att ett visst antal sektorer finns på varje skiva. DVD-R har inga sådana specifikation, så den totala kapaciteten varierar mellan tillverkare.

  Error Correction

  DVD-R-format lagrar adressinformation i "gropar" mellan spåren på skivan där data lagras. Denna information orsakar en stegring ska visas i signalen läsa från skivan, men spikes är benägna att en mängd läsfel frågor, bland annat skivan "vibrationerna". DVD + R-format i stället lagrar adressuppgifter genom att modulera fasen av signalen, som är mycket lättare att upptäcka och därmed gör det format mindre benägna att läsa fel.

  Speed

  Eftersom DVD + R skivor innehåller lättare påvisbara adress kan de snurra snabbare i enheten och bränna mer exakt vid högre hastigheter. Som ett resultat kan samma data kan skrivas till en DVD + R snabbare än det kan vara på en DVD-R-skiva betygsatt med samma hastighet (4x, 8x, etc. ) och med färre hoppar eller fel. Detta gör att DVD + R-formatet mer lämpad för inspelning i realtid, exempelvis för säkerhet videor.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man anmäler e-postbedrägerier & spam

Relaterade artiklar


 • Vilka faktorer påverkar datorns hastighet?
 • hur man fixar en brist på en bärbar dator
 • hur man installerar en HP PSC 2210 allt-i-ett-skrivare
 • de bästa trådlösa ADSL-modem och routrar
 • installationsanvisningarna för ett trådlöst kort på en Inspiron 4000
 • hur man fixar en HP Officejet 7310xi scanner
 • hur man rengör damm från en dator torn
 • hur du justerar säkerhetsinställningarna för ett trådlöst nätverk på en Mac
 • Hur kan jag formatera ett minneskort i en PC?
 • hur man ansluter en bärbar dator till en platt-TV