Dator > hur man installerar partition inställningar i Windows XP

 • hur man installerar partition inställningar i Windows XP


 • Bland de inbyggda verktyg som Windows XP installeras med är en som låter dig hantera hårddiskarna på din dator. Detta Diskhantering kan du skapa partitioner på hårddisken, effektivt att dela upp det i olika enheter som kan användas för lagring av filer, backup och annat som du inte vill vistas på de viktigaste systemenheten. Installera dessa partitioner och inställningar är relativt enkel med Windows-verktyg och menyer
  1. .
  Klicka på "Start"> "Kontrollpanelen".
  2.
  Dubbelklicka på "Administrationsverktyg" för att öppna ett andra fönster av verktyg.

  3.
  Välj "Datorhantering" verktyg för att öppna upp fönstret Diskhantering. Detta fönster låter dig göra ändringar i olika delar av Windows-system och hårdvara, inklusive hårddiskar och deras partitioner.
  4.
  Välj "Disk Management" valet från vänster- hand panelen i fönstret. Om du inte kan se detta val, kan du behöva expandera "Lagring" delen av hopfällbara listan. När du klickar på Diskhantering, den viktigaste delen av fönstret ändras och visar olika aspekter av systemets enheter, till exempel hårddisken och CD-ROM-enheter.
  5.
  Leta reda på enheten i huvudfönstret som motsvarar den du vill partitionera. I de flesta fall kommer detta att vara det viktigaste hårddisken, eftersom många hemdatorer bara har en huvudsaklig hårddisk i systemet. Denna enhet oftast är märkt som "C:" enheten, men om du har ändrat den enhetsbokstav någon gång eller är intresserad av avskärma en annan enhet, kan du letar efter en annan bokstav.
  6.
  Klicka området bredvid den enhet du vill att partitionera som är märkta som "Ej allokerade". Detta är en ruta fylls i med svart pinstripes och märkt med hur mycket utrymme som är tillgänglig att använda på hårddisken.
  7.
  Klicka på "Action" i menyn från menyraden längst upp i fönstret och klicka sedan på "Alla aktiviteter" följt av "Ny partition . . . " Detta öppnar partitionen guiden, som låter dig installera Partitionsinställningar på den oanvända delen av din hårddisk.
  8.
  Klicka på "Nästa" på första skärmen i guiden som visas.
  9.
  Välj "Primär partition" från val du presenteras med och klicka på "Nästa". Detta skapar en partition på hårddisken som är tillgängligt för lagring av filer och användning. De inställningar som ger dig tillgång denna partition på en regelbunden basis installeras automatiskt.
  10.
  Skriv in den storlek du vill göra den nya partitionen i den tomma rutan. Detta fönster visar hur mycket utrymme du kan göra partitionen. Om du vill använda hela återstående utrymmet på hårddisken kan du göra det, men detta hindrar dig från att lägga till ytterligare filer till den ursprungliga delen av enheten. Det rekommenderas du använda någonstans runt hälften av den totala återstående utrymme för din nya partition. När du skriver in beloppet, i megabyte utan decimaler, klicka på "Nästa".
  11.
  Välja det alternativ till "Tilldela följande enhetsbeteckning", och från den nedrullningsbara listan Välj vilken bokstav du vill. Du kan bara välja bokstäver som inte redan har tilldelats de befintliga enheter, så till exempel om din cd-rom som standard "D:" kör du inte kommer att kunna använda "D" för din nya partition. När du har valt önskad bokstav klicka på "Nästa".
  12.
  Välj "Formatera partitionen med följande inställningar", och på sub-inställningarna väljer "NTFS" för "File System "och" Standard "för" Tilldelning enhetens storlek. " För "Volymetikett" inställning du kan skriva vilket namn du vill tilldela till partitionen. Se "Utför en snabbformatering" och "Aktivera fil-och mappkomprimering" inte kontrolleras, och klicka sedan på "Nästa".
  13.
  Klicka på "Finish" på den sista skärmen som visas. Denna skärm visar alla inställningar du just valde för kontroll. Genom att klicka på "Finish" skapar automatiskt partitionen och installerar de inställningar du valde under installationsprocessen. När dessa Partitionsinställningar har installerats, kommer din nya partition vara tillgängliga precis som en normal hårddisk skulle vara på ditt system.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du ställer in en trådlös anslutning till en dator

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en HP dv3510
 • hur man uppgraderar en E1705 processor
 • DVD-brännare förklaras
 • hur man installerar RAM i MSI Wind
 • hur du lägger till Bluetooth till en Aspire One
 • hur man installerar en andra hårddisk på en Gateway P-7811fx notebook
 • felsökning av en Sony DVD-kombinationsenhet
 • hur man bygger en ljud-pc
 • Felsökning nvidia grafikkort
 • hur man öppnar en Sony Vaio PCV rs360cs fall