Dator > hur man bygger en rabatt laptop

 • hur man bygger en rabatt laptop


 • Du kan bygga en rabatt laptop genom att lägga till komponenter till en "barebone" laptop. En barebones bärbar dator är i huvudsak den yttre stommen, med några få delar som redan är fäst vid den, vanligtvis moderkortet och optiska enheter (CD-ROM-eller DVD-ROM). Faktorer att tänka på när man väljer en barebones laptop inkluderar skärmstorlek, och stöd för olika processorer och komponenter som grafikkort, minne, hårddisk och trådlöst kort. Bygger på en barebone laptop är ett billigare alternativ än en färdig modell från en märkes leverantör.

  Du behöver:
  Barebone laptop
  . Hårddisk.
  Processor.
  Trådlösa adaptern.
  RAM-moduler.
  Grafikkortet.
  Anti-statiskt armband.
  Skruvmejsel.


  1.
  Få alla delar. I de flesta barebones bärbara datorer, behöver du alla interna komponenter förutom moderkortet och optisk enhet. Se dokumentationen för en lista över komponenter, och beställa reservdelar från en betrodd leverantör.
  2.
  Öppna höljet. Beroende på vilken typ av barebones laptop, processen för demontering skalet kan variera. I de flesta typer kan dock fallet öppnas genom att lossa skruvarna placerade på olika platser under den bärbara datorn. Hitta och ta bort alla skruvar på-för-en för att lossa baksidan av höljet.
  3.
  Installerar processorn. Höj den lilla armen på CPU uttaget i moderkortet och ta bort locket över uttaget. Ta processorn närheten av sockeln och rikta den enligt motsvarande skårorna på chip och facket. Lägg försiktigt ner processorn noga med att inte repa sina sidor eller vidrör hylsor. Väl på plats, knäppa locket och arm igen, för att hålla processorn på plats.
  4.
  Installera det trådlösa kortet kortet. Leta reda på kortplatsen för kortet och tillhörande ledningar. Anslut kablarna till motsvarande kontakter på kortet och försiktigt in adaptern kortet på plats. De flesta barebones bärbara datorer har färgkodade och numrerade ledningar, så att du vet vilket tråd går där kontakten på kortet. Skjut kortet ordentligt på plats, noga med att inte förvränga enheten.
  5.
  Installera grafikkortet. Leta reda på lämplig plats i moderkortet, och hålla kortet i ungefär 30 graders vinkel, med sin kant i linje med ändarna av moderkortets grafikkort kortplats. Med kortet anpassas till varandra, tryck tänderna i, tillämpning av en nedåtriktad kraft från toppen av kortet. Väl på plats, säkra kortet med skruvar. Med det bifogade kortet, sätt i kylfläns och sätt fast den med skruvar.
  6.
  Säkra hårddisken i sin kammare. Orientera enheten, så att man anslutningarna tillgängliga, och skjut in den hela vägen i sin docka. Sätt i kontakterna från moderkortet och skruva fast hårddisken på plats. Slutligen sätter minnesmodulerna (RAM). Leta reda på tider och sätt in modulerna en i taget. Håll chip på en 30-graders vinkel och tryck in den, anpassa sin kanterna med facket. Släpp modulen när det klickar på plats. Gör samma sak med den andra modulen (s). Beroende på typ av barebones laptop, kan det vara två till fyra lediga RAM-minnesplatser.
  7.
  Återmontera höljet och lägga alla skruvar på ordentligt. Sätt i batteriet, koppla in nätsladden och slå på den bärbara datorn. Installera ett operativsystem.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband innan du börjar processen. Statisk elektricitet kan skada elektroniken.
 • Se till att du bara får kompatibel interna komponenter. Om du försöker installera en enhet som inte stöds typ, kan du skada både enheten och hamnen på bara benen laptop.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:av olika typer av datorns RAM

Relaterade artiklar


 • hur rensa upp min nya HP-dator
 • Om Intel Hyper-Threading Technology
 • hur man använder vänderot anläggningen
 • hur man kan återställa raderade myspace meddelanden från en hårddisk
 • exempel på insats-enheter på en dator
 • hur man uppgraderar RAM-minne inte erkänns av en dator
 • hur man byter ett modem MAC-adress
 • hur man installerar asus sata drivrutiner
 • hur du formaterar en tom CD-RW skiva
 • hur du kopierar filer till en annan hårddisk