Dator > hur man anmäler e-postbedrägerier & spam

 • hur man anmäler e-postbedrägerier & spam


 • Lurendrejare, scammers och dylikt förlitar sig allt mer på e-post för att försöka skilja dig från dina pengar, och deras insatser blir mer sofistikerade hela tiden. Den goda nyheten är flera myndigheter i USA undersöka skräppost, e bedrägeri och onlinebedrägerier. Om du har irriterad oönskad e-post, lurade i en bli rik snabbt system, och /eller luras att ledningar pengar till någon du inte känner, har du flera alternativ att rapportera vad som hände

  Du behöver:
  Dator.
  Giltig e-postadress.
  Skräppost du har fått.


  1.
  Forward skräppost till Federal Trade Commission. Om problemet du har haft är med spam ensam, sedan vidarebefordra oönskade meddelanden till FTC på spam@uce. gov. FTC använder spam lagras i dess databas att fortsätta kriminella handlingar mot personer som skickar bedrägliga e-post. När du vidarebefordra skräppost, är det viktigt att inkludera den fullständiga e-huvudet, inte lämna ut e-postadress eller annan information som kan användas för att identifiera den ungefärliga platsen för den datorn som är skicka spam.
  2.
  Framåt bedrägeri /bluff e-post till Secret Service. Skicka till den till 419. fcd @ usss. treas. gov om du får ett e-postmeddelande från någon du inte känner ber om din hjälp i en finansiell transaktion, som överför en stor summa pengar till ett konto, eller påstår att du är anhöriga till en förmögen person som har avlidit eller om du är vinnaren av någon obskyr lotteri. Många människor är omedvetna om att Secret Service, förutom att skydda president i USA, är ansvarig för att utreda större bedrägerier.
  3.
  Kontakta justitieminister. Om du tror att ett brott har begåtts, sedan anmäla brottet genom att kontakta din statens justitieminister, och /eller lokala kontor för konsumentskydd. De uppgifter för såväl noterade ska vara på den officiella hemsidan för din stad. Det är också noterade i regeringen sidorna i din lokala /regionala telefonkatalogen.
  4.
  Kontakta Internet Crime Complaint Center. Internet Crime Complaint Center, som kallas IC3, är en multi-organ arbetsgrupp bestående av FBI, National White Collar Crime Center (NW3C) och Bureau of Justice bistånd. Den fungerar som ett centralt nav för att ta emot, utveckla och ställa brottsliga klagomål som rör IT-brottslighet. IC3 accepterar online klagomål brottslighet på Internet, antingen från den person som tycker de var lurad eller från en tredje part till den klagande.

  Tips och varningar


 • inte förväntar sig omedelbara resultat-eller ens ett mottagningsbevis-när du spam fram till Federal Trade Commission. Det kan vara flera veckor eller några månader innan skräppost sluta komma, beroende på hur snabbt FTC kan lokalisera ursprunget till e-post.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:felsökning av en bror intellifax 2820

Relaterade artiklar


 • hur man fixar felet 1303 på en Dell laptop
 • hur man installerar två grafikkort när man är PCIe och den andra är ombord?
 • hur man installerar RAM i en Acer
 • Hur man vet om det är DDR2 RAM
 • Hur konvertera en IDE-kabel till USB ledningar
 • Felsökning av en kanon MP530
 • Hur man testar minnet typ
 • hur man hittar på vilken typ av RAM-minne jag har installerat i min dator
 • hur kopiera till en ny hårddisk
 • Felsökning en dockningsstation