Dator > hur du monterar en bärbar dator

 • hur du monterar en bärbar dator


 • En Bare Bones bärbar dator innehåller ett chassi, inneslutna i en ihålig hölje. Du kan sätta ihop en bärbar dator genom att lägga till komponenter till en nakna ben laptop. Höljet oftast kommer endast att ha ett moderkort och en CD-ROM-eller DVD-ROM-enhet, vilket innebär att du måste lägga till alla andra interna komponenter. Beroende på din budget och datorbehov kan du välja mellan olika nakna ben, och montera den bärbara datorn själv

  Du behöver:. .
  Processor
  Hårddisk.
  Grafikkort.
  Trådlösa kortet.
  Skruvmejsel.


  1.
  Samla ihop alla de komponenter du vill lägga till din laptop. Hänvisa till tillverkaren av din nakna ben bärbar dator för information om kompatibla komponenter. Om du får en inkompatibel enhet, kommer du inte kunna installera det i den bärbara datorn. Inköp interna komponenter som är garanterat att passa. Du behöver en hårddisk, minnesmoduler (RAM), processor, grafikkort (grafikkortet) och trådlös adapter.
  2.
  Öppna höljet för att avslöja moderkortet. Beroende på vilken typ av chassi, kanske du måste dela höljet från under den bärbara datorn, eller ta bort tangentbordet panelen. Se din dokumentation för anvisningar om demontering den bärbara datorn. Leta reda på och ångra skruvarna som plasthölje till den bärbara datorn kroppen.
  3.
  Fast processorn till CPU-sockeln på moderkortet. Ta bort alla interna komponenter som kan blockera tillgång till CPU-sockeln. Var noga med att inte koppla några kablar eller snedvrida alla enheter som du försöker manövrera komponenter inuti den bärbara datorn. Med uttaget tillgänglig, håll ner processorn och anpassa den till uttaget s stift. Lägg försiktigt ner processorn och fäst den ordentligt till stiften. Aktivera någon låsmekanism, som klämmor för att hålla processorn på plats.
  4.
  Installera RAM-moduler. Identifiera lämpliga platser och håll RAM-moduler i en vinkel nära spåren. Anpassa moduler så att kanterna ligger i linje med minnesplatserna på den bärbara datorn. Kontrollera att skårorna på modulens tänder motsvarar skårorna på plats. Tryck modulen tills den snäpper på plats. Sätt moduler på liknande sätt.
  5.
  Anslut den trådlösa kortet. Ta kortet nära sitt spår och leta reda på kablarna från den bärbara datorn du vill ansluta till kortet. Vanligtvis kommer det att finnas två små färgkodade ledningar som måste vara ansluten till lämpliga uttag på kortet. Fäst trådarna och sätt in kortet försiktigt på plats. Var försiktig med att lossa kablar som du trycker in kortet i.
  6.
  Installera hårddisken. Fäst fästet på enheten genom att sätta i skruvarna och dra åt från varje sida. Försiktigt placera hårddisken i sitt spår och säkra den genom att fästa fästet på sidorna av kammaren. När enheten är på plats, koppla sladden.
  7.
  Installera grafikkort. Håll kortet i vinkel och tryck ned i sina port i moderkortet för att stadigt hålla den på plats. Säkra kort med skruvar. I vissa nakna ben bärbara datorer, kan du behöva ta bort andra interna komponenter för att komma åt facket för grafikkortet. Var noga med att inte koppla några kablar.
  8.
  Montera höljet, sätt i batteriet och starta den bärbara datorn.

  tips och varningar


 • Se din dokumentation för information om montering och demontering dina bara ben laptop. Följ bruksanvisningen noga.
 • Försök inte installera en inkompatibel komponent.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man fixar en DVD-ROM fack som gled ut ur en dator

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar "inställningar söktjänst på servern" för Windows SharePoint Services
 • om videokortet i en Mac mini
 • En beskrivning av datorns minne
 • Hur konvertera azerty till qwerty
 • hur man besluta om att köpa en IPAD
 • hur man kan kontrollera bläcknivåerna i en HP Color LaserJet 2550
 • hur man använder hörlurarna utan att ljudet på bärbara högtalare
 • Felsökning skivan läsfel på en dator
 • hur man returnera en gammal pc till dell
 • hur du lägger till minne till Compaq Evo n610c notebook