Dator > jämförelser av processorhastigheter

 • jämförelser av processorhastigheter


 • Ökningen av datorn under de senaste decennierna har omdefinierat vår kultur. Processorhastigheten är det första som kommer att tänka när man tänker på datorns hastighet, minne, RAM, anses efter det. Med dagens takt och livsstil, med en lågpresterande dator är en huvudvärk för flesta av oss. Tiden tycks gå genom att snabbt och det är viktigt att vår dator processorer arbetar lika snabbt

  Speed

  För att bedöma en processor hastighet, klockade hastigheten används för att mäta den mängd information som behandlas inom en viss tidsperiod. Hertz är den givna mått att räkna en processorns hastighet. En enda Hertz motsvarar en enda cykel per sekund. En megahertz är en miljon cykler per sekund och en gigahertz är en miljard. Det senare är den vanligaste klockfrekvensen idag.

  Kapacitet

  För närvarande finns processorer som erbjuder hastigheter över 2 gigahertz. Dessa processorer har flera alternativ som möjligt för dem att arbeta snabbt och vid en processorkraft parallellt med dess hastighet. Ju högre fart och kraft, att större kvantiteter av information och applikationer en processor kan hantera.

  Benchmarking

  prestandatester på processorn processorhastigheter, buss arkitektur och andra variabler i beaktande för att bestämma den snabbaste processorn. Jämföra processorer är en mödosam uppgift som jämför många variabler. Du bör söka resultat från en tillförlitlig källa vid fastställandet av snabbaste processorerna.

  Effektivitet

  Processorn övergripande hastighet påverkas av mer än bara klockfrekvens. Variabler som pipelining förmåga, apparater instruktion, flera kärnor och mikro arkitektur har en direkt inverkan på speed tester. Även om dessa variabler bidrar till hastigheten, vissa program och program påverkar också resultatet avsevärt. Program och applikationer kräver en viss bearbetning fart och gott om minne för att köra, desto fler program som är aktiva och lästs in i minnet, desto mer påverkar processorns prestanda

  Memory

  RAM (Random Access Memory) påverkar också. processorns hastighet. Processorer kan göra sitt jobb bra när RAM är optimerad för systemet. Om det finns lite RAM eller minne tillgängligt för program och data som skall lagras lider processorhastigheten genom att ha tillgång till data oftare. Ju mer minne det finns, desto snabbare processorn kan också få. Logiskt sett är det ett slöseri med en snabb processor utan att använda RAM-minne till sin fulla potential.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man kan jämföra trådlösa bredbandsroutrar

Relaterade artiklar


 • Hur skriver man i svart & vitt på en HP Officejet j6480?
 • hur man byter en latitud tangentbord
 • hur du formaterar en tom CD-RW skiva
 • välja rätt cpu för din PC moderkort
 • hur man byter CD-ROM i en ThinkPad 390-x
 • detaljer om hur man fyller en HP 60xl bläckpatron
 • hur du tar bort & ersätta moderkort på en Acer m5309
 • Vilka olika typer av RAM-chips?
 • vad är en anledning att blinka bios?
 • hur man kan få ovanliga diskett format på pc