Dator > hur man installerar hårddiskar

 • hur man installerar hårddiskar


 • Datorns hårddisk eller hårddisk är en elektromagnetisk anordning som lagrar alla dina datorns permanenta uppgifter. Data lagras på en roterande magnetisk skiva inuti hårddisken hölje. Precis som en elektromagnetisk enhet är din dators hårddisk benägna att bryta eller gå dåligt från långvarig upprepad användning. Hårddiskar blir ofta infekterade med förödande virus som gör hårddisken praktiskt taget värdelösa. I båda fallen kan det vara nödvändigt för dig att byta ut eller uppgradera hårddisken.

  Du behöver:.
  kryssmejsel

  Installera en Desktop Hard Drive


  1
  Stäng av din stationära dator. och koppla sedan loss nätkabeln och eventuella diverse kablar och enheter.
  2.
  Avlägsna behålla Phillips-skruvarna från baksidan av datorn torn och ta bort panelen sida tillgång från datorn. Vissa stationära modeller har en låsflik på baksidan eller undersidan paneler låsa panelen sida tillgång på plats.
  3.
  Koppla av SATA eller IDE och strömkabel från baksidan av din hårddisk . SATA-eller IDE-kabeln är den stora bandkabeln ansluts till baksidan av hårddisken. Strömkabeln är en fyra fronter kabel med fyra trådar om förlängning av det.
  4.
  Ta bort Phillips-skruvarna på vardera sidan av hårddisken som håller fast hårddisken till den stora enheten buren. Frekvensomriktaren buren finns också den optiska /CD /DVD-enheter och eventuellt en andra hårddisk. Skjut hårddisken ur enheten buren och lägg den åt sidan.
  5.
  Rikta in skruvhålen på din nya hårddisk med skruvhålen på enheten buren. Byt Phillips-skruvarna på varje skruv hål på enhetshölje tills enheten sitter ordentligt fast i buren. Återanslut SATA /IDE och strömkabel till den bakre kontakterna på hårddisken.
  6.
  Tillbaka sidostycket, och återanslut sedan strömkabeln och externa enheter till respektive anslutningar eller hamnar på din stationära dator.

  Installera en bärbar hårddisk


  1.
  Stäng av din bärbara dator, koppla ur strömkabeln och externa enheter. Stänger LCD-panelen, och sedan placera den bärbara datorn nedåt. Ta ut batteriet ur dess fack och ställ den åt sidan.
  2.
  Ta bort Phillips-skruvarna säkra hårddisken locket till botten hölje av den bärbara datorn. Ta bort locket och ställ den åt sidan. Lyft hårddisken ur hårddisken facket och ställ den åt sidan. Hårddisken facket av vissa modeller av bärbara datorer ligger längs höger eller vänster kant av den bärbara datorn höljet. Om så är fallet, ta bort, Phillips-skruvarna säkra hårddisken till sitt fack och skjut ut den ur facket och ställ den åt sidan.
  3.
  Upprepa proceduren i omvänd för att installera en ny hårddisk.

  tips och varningar


 • Några hårda enheter kräver att du installerar drivrutinerna så att ditt moderkort kommer att erkänna den nya hårddisken. Gå till ditt operativsystem hemsida för att hitta och ladda ner rätt drivrutin för för just din stationära eller bärbara dator märke och modell.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du tar bort ett bios lösenord på HP zv5000

Relaterade artiklar


 • Vad är det enklaste sättet att få den senaste mjukvaran för att uppgradera bios?
 • hur man använder en gammal dator som brandvägg
 • om videokortet i en Mac mini
 • hur du uppdaterar asus moderkortets BIOS
 • hur man använder en HP VGA-webbkamera med AIM
 • hur du ställer in en Microsoft Wireless Keyboard 6000 v3.0
 • Felsökning datorminne
 • Hur du använder Systemåterställning på en Compaq V5000
 • hur man bygger en dyr gaming PC
 • hur man ansluter en webbkamera på internet