Dator > hur du kör PC100 RAM på en PC133 maskin

 • hur du kör PC100 RAM på en PC133 maskin


 • SDRAM (Synchronous Dynamic Random Access Memory) har tre erkänt hastigheter inom sin specifikation: PC66, PC100, PC133 och. Högre hastighet moduler är alltid bakåtkompatibelt med långsammare moduler. Långsammare moduler, å andra sidan, kan i allmänhet inte göras för att köras med högre hastighet om de inte utgörs av hög kvalitet minneskretsar, och även då finns det ingen garanti. En "PC133 maskin" är helt enkelt en dator som för närvarande har PC133 RAM installerat. Använda PC100 på en sådan maskin (för att spara pengar, som ett exempel) är möjlig, men kräver att tvinga alla RAM för att köra på PC100 hastighet.

  Du behöver:
  # 2 Phillips skruvmejsel


  1
  Stäng av datorn och dra ur kontakten. . . Ta bort panelen sida access med stjärnskruvmejsel.
  2.
  Leta 168-pin minnesexpansion kortplatser på moderkortet. Dessa tider är oftast svart färg, med vita klämmorna i varje ände, och kommer att finnas i det övre högra kvadranten av moderkortet. De kommer att ha två steg-ett nära mitten, en ungefär 1 cm från ena änden. Minnesmodulen kommer att ha indrag skårorna i exakt samma positioner så att de inte kan anslutas bakåt.

  Installera modulen till en öppen plats, gärna i anslutning till den befintliga modulen. Tryck klämmorna utåt, sedan försiktigt linje modulen upp med kortplats matchande skårorna i kortplatsen med skårorna i modulen och trycker på ordentligt i båda ändar av modulen tills du hör det pop på plats. Båda behålla vapen borde klämma in modulen löst. Tryck dem hårt mot modulen tills de klickar på plats.
  3.
  Tillbaka sidostycket och koppla datorn tillbaka inGå till BIOS-skärmen genom att trycka på "Delete" eller vilken tangent moderkortstillverkaren har angivit. Gå till sidan som tillverkaren fastställt att justera minne timings. Detta skiljer sig mellan alla moderkort leverantörer, så du kan behöva använda den manual som följde med din specifika märke och modell för att lokalisera rätt BIOS-inställningar. Vanligtvis får namnet "CPU Inställningar", "Avancerade inställningar" eller "avancerade CPU Inställningar". Leta efter en inställning som heter "Detect DRAM timing av SPD (Serial Presence Detect)" och sätt den till "Disabled" eller "Av. "Ställ minne busshastigheten till 100 MHz genom att placera" DRAM FSB "eller motsvarande inställning och manuellt ändra antalet i det till 100. I de flesta fall görs detta genom att markera fältet och trycka på" Enter "och sedan skriva i antalet och trycka på "Enter" igen.
  4.
  Exit i BIOS, spara ändringarna och starta om datorn.

  tips och varningar


 • Det är möjligt att tvinga PC100 att köra på PC133 hastighet, men överklockning ditt system kan ha oönskade effekter, och kommer troligen inte garantin på din RAM, CPU och moderkort. Köra minne vid högre hastigheter än den är klassad kan leda till att data korruption och kraschar av program eller operativsystemet. Om du upptäcker något system instabilitet på grund av överklockning, ta bort de installerade modulerna, eller tvinga alla minnesmoduler att köra på de långsammare 100MHz busshastighet enligt anvisningarna.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:vad är en anledning att blinka bios?

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en USB-kabel till Dell övervaka 1908 FPB
 • hur man ansluter en bärbar dator till ett skrivbord med en RS232
 • Vilka olika typer av RAM-chips?
 • hur man använder en HP LaserJet 3055 som skanner
 • hur DESOLDER
 • Hur konvertera avi till en iPod i en Mac gratis
 • vad är Centrino processor teknologi?
 • hur man bygger en egen högpresterande pc
 • hur man byter topplocket på en gateway 600 bärbar dator
 • hur tyst en Maxtor hårddisk