Dator > Hur man vet om din bärbara dator bränns upp

 • Hur man vet om din bärbara dator bränns upp


 • Värme är inte en bärbar dator vän. Om du har en åldrande bärbar dator eller ett som inte fungerar korrekt, kan det vara ett tecken du har en bränd upp laptop. Erkänner tecken på en bränd upp bärbar dator kommer att spara en resa till en dyr datortekniker. Pengar du sparar från att ta din bärbara dator till en datatekniker kan pengar bättre till en ny dator. Tidig upptäckt av en bränd upp bärbar dator kan du säkerhetskopiera hårddisken och eventuellt förlänga livslängden på din bärbara dator

  Du behöver:.
  USB-kabel.
  USB 2.
  0 port.


  1.
  Känn temperaturen på din bärbara dator och om det är för varmt för beröring, det är för varmt. Hitta din laptop interna fläkten och se till att den fungerar korrekt. Om den interna fläkten inte fungerar, kan det inte skydda din bärbara dator från att brinna upp.
  2.
  Kontrollera din bärbara fläkt och kontrollera att den är fri från damm och eventuella hinder. Ett igensatt laptop fläkt kommer att hindra den från att fungera effektivt. Om du inte kan höra din bärbara dator fläkten igång, det finns en god chans att det fungerar inte och kommer inte att förhindra att din bärbara dator från att brinna upp.
  3.
  Justera inre laptop fläkt för att stanna kvar på kontinuerligt. Om den bärbara datorn fortsätter att överhettas efter justering den interna fläkten kan du ha en defekt bärbar dator och ska lämna tillbaka den till säljaren. Om den bärbara datorn är fortfarande överhettning, trots att lägga till en extern laptop-fläkt, kan det ändå potentiellt brinna upp.
  4.
  Märke till hur ofta din laptop slumpmässigt stänger eftersom överhettad bärbara datorer kommer att vända av automatiskt. När din bärbara dator plötsligt stängs av, ta det som en varning för att spara och säkerhetskopiera viktig information på din hårddisk. Åldrande bärbara datorer kommer att kämpa för att svalka och vara mer mottagliga för att brinna upp.
  5.
  Power överbelastning kommer att orsaka en laptop för att sakta ner och plötsligt avstängd. De många bearbetande delar i en bärbar dator kan generera för mycket värme, som kan orsaka en laptop för att bränna upp.
  6.
  Leta efter rök eller lågor från din bärbara dator. Enligt en incident rapporteras till FAA, "I väntan på flygplatsen portområdet, pluggas en passagerare hans bärbara dator till ett vägguttag på en kolumn i sittgrupp. Vid något tillfälle började datorn rökning. Flygbolaget agent föreslog passageraren koppla eller avstängning av datorn men passageraren inte. Datorn småningom fattade eld. "Om du ser rök eller lukt en elektrisk lukt som kommer från din bärbara dator, är detta en stark signal den bärbara datorn brinner upp. Koppla ifrån eller stänga av datorn omedelbart.

  Tips och varningar


 • Överväga att investera i en extern fläkt för att kyla och förbättra din bärbara dator prestanda.
 • Var noga med att inte bränna dig själv om du en bärbar dator blir för varm.
 • Bärbara datorer kan explodera och orsaka brand om de blir för varm. Om lågorna visas omedelbart tillkalla brandkåren.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du ändrar din personliga lösenord för Linksys

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett grafikkort i en dator med d815efv
 • hur man bygger en dator för under $ 250
 • hur du ansluter en skrivare till en HP iPAQ 211 pda
 • hur du ställer in en trådlös dator i ett hem trådbundet nätverk
 • hur man uppgraderar en hårddisk med Windows XP
 • hur man raderar en låst hårddisk
 • hur du installerar Skype på IPAD
 • Hur man överför Hi8 till iMac
 • hur man byter en CPU på en acer aspire 3000
 • hur man ansluter en bärbar dator till en videomonitor