Dator > vad är syftet med en diskettenhet?

 • vad är syftet med en diskettenhet?


 • En diskettenhet (FDD) är en liten hårddisk som används i datorer för dataöverföring, lagring och säkerhetskopiering av små mängder data, samt installation av program och drivrutiner. En diskettenhet hämtar data registreras på små, flyttbara disketter som kallas disketter. Diskettenheter var omfattande användning i hela 90-talet men har sedan blivit inaktuellt till förmån för andra flyttbara lagringsmedier som CD, DVD och kompakta minnen

  Evolution

  Diskettenhet teknik utvecklades av IBM 1967 som ett alternativ till hårddiskar, som på den tiden var väldigt dyrt. Första diskettenheten var 8 inches i diameter och kunde lagra upp till 1 megabyte (MB) data. Den 8-tums diskett infördes 1971 och bestod av en magnetiskt-belagda disk inneslutna i en kartong hölje. Nästa i serien, var 5,25-tums diskett infördes i slutet av 70-talet. Detta format var standardiserade och som vanligen används hela 1980-talet. De första 5,25-tums diskar innehöll upp till 160 kilobyte (KB) av uppgifter, den senare utvecklingen ökad kapacitet till 1,2 MB. Den senaste versionen, den 3. 5-tums disk, kom ut på marknaden 1984. Denna diskformat var standard i praktiskt taget alla datorer innan tekniken blev föråldrad i slutet av 1990-talet.

  3,5-tums Floppy

  utvecklats av IBM, var den 3,5-tums diskett sista förbättring i diskettenheten teknik . Diskarna var tillgängliga i tre versioner, och kapaciteten varierade från 720 KB till 2,88 MB. Den mest populära versionen av High Density 3,5-tums hårddisk som kan lagra upp till 1,44 MB data. Inne i disken, täcker en ljus duk båda sidorna av en cirkulär magnetisk skiva, och enheten är inrymd inuti ett plasthölje. Diskarna hade ett runt hål i mitten av plasthölje, används för att rotera skivan i frekvensomriktaren. De innehöll också en skrivskyddsflik, som när den aktiveras begränsas ny information från att registreras och hindras av befintlig information från att raderas. Diskettenheten är läs-/skrivhuvudets åt data på magnetisk film genom att skjuta en fjädrande metall dörr.

  File Transfer

  Innan dess föråldrade, var 3,5-tums diskettenheter en universell standard för filöverföringar mellan datorer. Komprimeringsverktyg får filer som ska krympt, vilket underlättade överföring av information från en dator till en annan. Eftersom 3,5-tums diskettenheter var standardiserade, data kan överföras effektivt och pålitligt. Tack vare sin effektivitet och popularitet, var teknologin också införlivas i Apple-och UNIX-baserade system, vilket gör filöverföringar mellan olika plattformar. Var

  datalagring

  Disketter används för att lagra och säkerhetskopiera viktig information. Spela in data på en disk och lagra disken var på den tiden det bästa sättet att behålla information. Mediet ansågs effektivt på grund av sin relativt större kapacitet på 1,44 MB och dess plattformsoberoende kompatibilitet.

  Program och drivrutiner

  Ett av de viktigaste tillämpningarna av 3,5-tums disketter var i distributionen av program och tjänsterna såsom programvara och drivrutiner från utvecklaren att kunden. Innan programvaran storlekar blev för stor, de var installerade från disketter. Men även om moderna drivrutiner för vissa hårdvarukomponenter fortfarande får plats på en diskett, har mediet blivit omöjligt till följd av de jämförande lätt att ladda ner drivrutinerna från internet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man skriva ut trådlöst från min laptop

Relaterade artiklar


 • hur omslaget personligt genom att på en MacBook
 • hur du installerar RAM i en HP Pavilion ze4630us
 • hur man byter bakstycke en Dell Inspiron
 • hur du tar bort & installera om en Compaq Armada 1530dm hårddisk
 • Hur kan jag bifoga en pc till min tv?
 • hur du uppgraderar hårddisken på en ny iMac
 • hur man byter ett vägguttag på en gateway 400sd4
 • hur man installerar andra hårddisk dell E520
 • Felsökning en Dell CD-enhet
 • hur du kör antivirus i pennan enhet för att ta bort virus