Dator > laptop RAM kompatibilitet

 • laptop RAM kompatibilitet


 • RAM eller minne, är en av de viktigaste komponenterna i en dator och en bärbar dator är RAM direkt påverkar dess prestanda och hastighet. RAM är närvarande i moduler som är kopplade till fördefinierade platser i den bärbara datorns moderkort. Uppgradera RAM ökar minne och göra det möjligt för en bärbar dator att starta upp och ladda program snabbare och för att utföra instruktioner mer effektivt. I en bärbar dator, uppgradera RAM innebär att också kompatibel RAM-moduler

  Specifikationer

  RAM specifikationer som påverkar en bärbar dator prestanda innefattar CAS (kolumn adress Strobe) latenstid och klockfrekvens. I bärbara datorer med AMD-processorer, CAS latenstid en viktig faktor på grund av processorns integrerade HyperTransport-teknik som redan är mycket effektivt, med låg latens gånger. I sådana bärbara datorer, lägre latens gånger leder direkt till högre prestanda. För bärbara datorer med Intel-processorer, påverkar CAS latenstid inte systemets prestanda så mycket, och den hastighet som den bärbara datorn skall kunna verkställa instruktioner bestäms huvudsakligen av klockfrekvens.

  Main RAM Typ

  trots att tekniken kan vara samma, laptop RAM kan ha olika formfaktorer. Den vanligaste RAM-moduler i bärbara datorer är SO-DIMM, används mest i standard bärbara datorer, och Micro-DIMM. När det gäller fysiska attribut, Micro-DIMM RAM-moduler har mindre dimensioner och är mer lämpliga för mer kompakta enheter, t. ex. mindre, ultraportabla bärbara datorer.

  SO-DIMM

  SO-DIMM-moduler klassificeras antingen DDR eller DDR2. DDR är en äldre teknik, och bärbara datorer med Celeron M och äldre Centrino processorer är utrustade med DDR-moduler som DDR 266 PC 2100, DDR 333 PC 2700 och DDR 400 PC 3200. Den nyare teknik, DDR2, stadigt ersätter DDR-moduler och inkluderar modultyper som DDR2 400 PC 3200 och DDR2 533 PC 4200, och används mest i bärbara datorer med Centrino processorer. DDR2 erbjuder vissa prestandaförbättringar över DDR RAM-moduler och är också mer energieffektiv och billigare.

  Minnesuppgradering

  Beroende på tillverkare och modell, kan en bärbar dator stödja en typ av RAM-moduler och inte andra. När du uppgraderar minnet, bör byte moduler vara kompatibel med moderkortet. En bärbar dator är RAM-kapacitet kan ökas eller uppgraderas genom att lägga till fler moduler på varje ledig slots, eller byta med lägre kapacitet moduler med högre kapacitet sådana. För varje modell kan till tillverkarens webbplats och en manual hänvisas till för information och detaljer om RAM-moduler. Om en inkompatibel typ av RAM-modul är ansluten, kan det skada modulen och moderkortet hamnen.

  Dual Channel Operation

  Vissa bärbara datorer, till exempel Centrino-baserade system som kör DDR2-minne, kan fungera i dual channel . Funktionen gör att prestanda fördelar genom att lägga till mer bandbredd för att minne och tillåter högre dataöverföringshastigheter. Dual channel drift kräver två identiska DDR2 minne som körs samtidigt. För vanliga användare som använder sina bärbara datorer för enklare applikationer såsom ordbehandlare eller webbläsare, förmåner prestanda Dual Channel-minne kan vara försumbar. Den förbättrade bandbredden är mer uppenbart och kan uppskattas fullt ut när man kör krävande och resurskrävande processer, till exempel multimedia redigering och spel.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man byter gångjärnen på en Dell 6400 laptop

Relaterade artiklar


 • Hur man överför från en bärbar dator till en stationär
 • hur du konfigurerar IP-adressen på en HP LaserJet 1022n
 • kan du uppdatera ett trådlöst nätverkskort?
 • Felsökning och reparation bläckstråleskrivare
 • hur tyst en Maxtor hårddisk
 • hur du installerar en 6200 PCI grafikkort
 • hur man kan hoppa en mobo med någon strömbrytare
 • hur man använder en annan bildskärm för gateway laptop mx6956
 • hur man rengör en dators hårddisk
 • hur du ansluter en Samsung dator