Dator > hur man överklockar min Radeon 8500

 • hur man överklockar min Radeon 8500


 • ATI Radeon 8500 grafikkort finns i versioner med kärna klockfrekvenser på mellan 230 till 275 MHz och hastigheter minne klocka allt från 460 till 550 MHz. Oavsett de exakta specifikationerna av ATI Radeon 8500 som är installerad i datorn, kanske du kan klämma ytterligare prestanda ur grafikkortet genom "överklockning", en process som tvingar grafikkort för att köras med högre hastighet än vad som för vilken den är konstruerad. Överklocka ditt ATI Radeon 8500 för att öka hastigheten på 3D-spel och andra video-intensiva uppgifter.

  Överklockning ett ATI Radeon 8500 med PowerStrip


  1.
  Ladda ner och installera PowerStrip via länken i "Resurser". Starta om datorn när du uppmanas starta sedan verktyget.
  2.
  Klicka på regnbågsfärgade "PowerStrip"-ikonen i det nedre högra hörnet av skärmen och sedan för musen över " Performance Profiles. "Klicka på" Konfigurera ".
  3.
  Justera reglaget på vänster sida av skärmen för att höja klockfrekvens på din Radeon 8500 med 3 till 5 MHz, klicka sedan på" OK "för att tillämpa de ändrade ditt grafikkort.
  4.
  Testa grafikkortet för stabilitet genom att spela ett spel eller köra en 3D benchmark i flera minuter. Om spelet är stabilt och du inte upptäcker snedvridning i grafiken, öka klockfrekvens igen. Upprepa detta tills du börjar se snedvridning eller artefakter (tecken datorn har klockat för högt) i spelet eller riktmärke, sedan sänka klockfrekvens av minst 5 MHz.
  5.
  överklocka minnet av Radeon 8500 med samma metod som du använde för kärnan. Sluta när du har uppnått den högsta hastigheter som ditt kort är kapabel till.

  Överklockning ett ATI Radeon 8500 med ATITool


  1.
  Ladda ner och installera ATITool via länken i "Resurser". Starta ATITool efter att det har installerats.
  2.
  Klicka på "New" knappen högst upp på ATITool fönstret för att definiera en ny profil för ditt grafikkort. Ge den ett namn som hjälper dig att komma ihåg det, som "Overclocked. "
  3.
  Klicka på" Visa 3D-vy "längst ner i fönstret. En 3D-bild av en kub visas. Detta används av ATITool för att hitta video artefakter.
  4.
  Klicka på "Find Max Core"-knappen. ATITool ökar långsamt grafikkortet s klockfrekvens. När en video artefakt upptäcks stannar ATITool höja klockfrekvensen, då sänker den något så att grafikkortet kommer att förbli stabila.
  5.
  Klicka på "Find Max Mem"-knappen. ATITool upprepar processen med minnet klocka, höja den tills artefakter upptäcks. När processen är klar, har ATITool hittat ditt grafikkort maximala kärnan och minneshastigheter klocka.
  6.
  Klicka på "Spara" knappen för att spara ATITool profil.

  tips och varningar


 • Använd en video benchmark-verktyg såsom 3DMark före och efter överklockning ditt ATI Radeon 8500 att objektivt avgöra hur mycket datorns prestanda förbättras. Om processorn i datorn är tillräckligt kraftfull att inte orsaka en flaskhals, bör du finna att prestanda ökning är ungefär fulländad med den ökade klockfrekvensen efter överklockning av grafikkortet.
 • Du kan öka kärnspänning levereras till ATI Radeon 8500 genom att rita linjer över två par motstånd på baksidan av kortet med en blyertspenna. Detta kan göra det möjligt att uppnå högre hastigheter vid överklockning grafikkortet. Detta är dock teknik som rekommenderas endast om du inte har något emot att förlora ditt grafikkort. Även måttlig överklockning är tämligen säker i de flesta fall, kommer du nästan säkert förkorta livslängden på ditt grafikkort genom att öka spänningen som levereras till den av moderkortet.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man beräknar mips rating

Relaterade artiklar


 • Hur man återskapar en hårddisk med freeware
 • hur du tar bort moderkortet på en Compaq Presario 2720
 • hur du ansluter högtalarkabeln till en dator
 • hur man ansluter en höjdpunkt 700 USB till en DV-cam
 • Hur ställer jag in HP C5280 skannerinställningar?
 • hur man installerar en Canon ip1600 skrivare utan en cd
 • Hur producerar datorer bilderna på skärmen?
 • hur man spela upp filmer från datorn på min TV
 • information om ATI Radeon HD 4870 grafikkort
 • hur du skannar något på din dator från HP kontor jet 6310