Dator > hur man installerar en masslagringsdrivrutin

 • hur man installerar en masslagringsdrivrutin


 • Innan du använder en extern hårddisk, USB-minne eller någon annan typ av masslagringsenhet, behöver du en drivrutin för enheten installerad på datorn. En drivrutin är den programvara som talar om för datorn och den installerade enheten hur interaktionen. Nästan alla moderna masslagringsenheter är plug-and-play, vilket innebär att när enheten är ansluten till datorn, kommer datorn automatiskt att installera dess drivrutiner

  Du behöver:. .
  Computer
  Masslagringsenhet.


  1.
  Anslut masslagringsenheten till datorn med FireWire-kabeln eller USB-portarna på varje enhet. När du är ansluten till enheten automatiskt ska installera. En informations-ballong visas ovanför Aktivitetsfältet indikerar att drivrutinerna är installerade, och en kommer att visas igen när installationen är klar.
  2.
  Öppna Start-menyn och klicka på "Min datorn "eller" Dator ", beroende på din version av Windows. Om masslagringsenhet visas i "Den här datorn" eller "datorn", då drivrutinerna är korrekt installerade och enheten är klar att använda. Om enheten inte visas, måste du manuellt installera drivrutinerna.
  3.
  Leta reda på tillverkare och modell masslagringsenhet. Denna information kommer att vara placerad på förpackningen eller på information som finns placerad på botten eller baksidan av enheten.
  4.
  Gå till tillverkarens webbplats i din webbläsare och ange modell numret på den enhet i produkten sökrutan. Om du är osäker på hemsidan, gör en sökning i en sökmotor för tillverkarens webbplats.
  5.
  Klicka på enheten i sökresultaten och klicka på fliken för nedladdning eller stöd.
  6.
  hämta rätt drivrutiner för ditt operativsystem.
  7.
  Öppna Start-menyn och högerklicka på "Den här datorn" eller "Dator" och klicka på "Egenskaper".
  8.
  Klicka på "Enhetshanteraren" från upp till vänster i "Egenskaper" fönster eller från fliken "Maskinvara" längst upp .
  9.
  Dubbelklicka på "Okända enheter" i "Enhetshanteraren", högerklicka på masslagringsenhet och klicka på "Uppdatera drivrutin".
  10 .
  Välj alternativet att hitta drivrutinen och klicka på "Browse" för att öppna filhanteraren. Välj den fil som laddades ned och klicka på "Öppna".
  11.
  Följ instruktionerna för att slutföra installationen. När installationen är klar kommer enheten att vara redo att använda.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du installerar TV Wonder har på en dator med Radeon X1900

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar till HP Scanjet 5590 digital flatbäddsskanner
 • hur du ansluter upp en laptop lcd
 • hur du tar bort det trådlösa kortet från en Dell Latitude D600
 • hur man uppgraderar en CPU med ett 478 socket
 • hur du uppgraderar grafikkort för XP
 • hur man installerar en DVD-spelare i en PC
 • hur du överför data & program från gamla till nya datorn
 • hur man kommer åt hårddisken i en HP slimline 3300f
 • hur man spelar in TV-program i mp4, DV-eller PMP
 • Felsökning hårdvaruproblem i datorer