Dator > historien om datoriseringen

 • historien om datoriseringen


 • Den moderna ålder av datorer datum för att åren före och efter andra världskriget, då amerikanska och europeiska forskare utvecklade den första digitala elektroniska apparater. Men ursprunget till datoriseringen går tillbaka till mekaniska datorenheter av 17-talet. Eftersom uppfinningen av mikrochip i början av 1970-talet har datoriseringen påverkat varje aspekt av näringslivet och samhället i hela världen

  Tidig Mekaniska datorenheter

  Under den 17: e århundradet, flera matematiker Blaise Pascal i Frankrike och Gottfried Wilhelm Leibniz i Tyskland varje utvecklat mekanismer automatisera de grundläggande matematiska funktioner addition, subtraktion, multiplikation och division. Dessa enheter var förbättras under de kommande 200 åren, men det var inte förrän i 19th century att den brittiske ingenjören Charles Babbage härstammar idén om en programmerbar dator. Under de första åren av 20-talet, gjort förbättringar inom industriell teknik det möjligt att börja genomföra Babbages teoretiskt arbete.

  digitala elektroniska enheter

  utvecklingen av elproduktionen och vakuumröret under sent 19: e och tidig 20th century gjort det möjligt att konstruera apparater som exakt avrättades komplexa program. Skotske fysikern Lord Kelvin's "Tide Predictor (1876) kunde exakt förutsäga ebb och flod gånger för ett datum i framtiden, och skriv ut den resulterande tabellen som ett papper graf. Vid Massachusetts Institute of Technology, övervakade matematiker Vannevar Bush byggandet av den första "Differential Analyzer" (1930) som med framgång används vakuumrör för tillfällig lagring. Den första helt automatiska digitala dator, var "Mark I," kompletteras med ett team av Harvard och International Business Machine (IBM) forskare 1943.

  Stordatorsystem

  Tekniken för datoriseringen började accelerera snabbt under 1940-talet. Den första elektroniska Numeriska Integrator och Kalkylator (Eniac), som blev färdig 1946, vägde 60. 000 u00A3. och ockuperade 1. 500 kvadratmeter golvyta. Denna allt-elektronisk maskin tjänade som prototyp för den moderna stordator. Genom 1950-talet till 1970-talet förbättrades IBM och andra företag mainframe teknik, avancerar från fasta program maskiner för ett specifikt syfte att på ett flexibelt programmerbara datorer.

  Persondatorer och nätverk

  Uppfinningen av transistorn på AT T: s Bell Labs har gjort det möjligt exponentiellt för att öka kraften och kapaciteten hos datorer. Användningen av kisel lämnade transistorn mycket snabbare, robust, pålitlig och effektiv än sugrör. Denna förbättring tillåtet storleken på datorn för att minska drastiskt, vilket gör att de första persondatorerna skall vara möjlig i början av 1970-talet. Genom nätverksarbete mindre datorer, kraften och flexibiliteten hos datoriseringen ökat dramatiskt från den begränsade stordatorer modellen.

  Kommersiella Mikroprocessor Integration

  Som persondatorer blev överkomliga och överallt runt om i världen ökade makt nätverk, vilket kulminerade i den ökade av Internet. Samtidigt, kraften i mikrochips ökat deras storlek minskade, vilket gör det möjligt att integrera datoriseringen i alla typer av samhälls-och konsumtionsvaror. Från trafikledningen köksmaskiner, datorkomponenter kontroll intelligent alla typer av automatisering.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man kan få gratis pc delar

Relaterade artiklar


 • hur man får en IBM Thinkpad för att starta
 • hur reparera en värme skadad disk
 • hur man gör föröka nyckelverk på en bärbar dator
 • hur man byter ett modem MAC-adress
 • hur man fysiskt hitta modemet i en dator
 • hur man byter CD-ROM i en ThinkPad 390-x
 • hur man byter LCD på en bärbar dator
 • hur man byter ett moderkort på en Presario 2100
 • historien om Pentium II
 • hur du tar bort & ersätta moderkort på en Acer m5309