Dator > historia dator magnetisk apparatur bandlagring

 • historia dator magnetisk apparatur bandlagring


 • Dessa dagar datalagring kommer i många varianter. Från bärbara hårddiskar till minnen och DVD-brännare kan du spara dina data på många olika sätt. Denna uppsjö av val är dock men det senaste steget i utvecklingen av datalagring. Magnetband lagring var en av de tidigare metoderna

  Föregångaren till magnetband Lagring

  Medan magnetband datalagring för datorer verkar pittoreska nu, vid den tiden var det toppmoderna. För att förstå avancemang inblandade, måste man förstå vad som kom innan bandet. Paper lagring metod val innan magnetband. De första datorer som används hålkort, medan senare sådana hade hålremsa som används stansade hål i viss plats för att lagra data.

  Thie Första magnetband

  Om du har sett gamla filmer och datorer som används i dem du har antagligen sett IBM magnetband. Stora tejprullar (liknande gamla rulle till rulle ljudbandspelare och spelare) användes för att lagra data i dessa maskiner. Infördes 1951, IBM magnetband var den första magnetband medium och några av dessa enheter är fortfarande i bruk. Enorma golvstående enheter var standard.

  kassettband

  Alla som ägde en gammal Commodore 64 eller TRS-80 dator är troligen bekant med kassettband för datalagring. De kassettband var som magnetband rullar, introducerades för första gången för ljud, men anpassades senare till datalagring. Små kassett enheter blev vanliga på 1970-talet. Dessa var mycket billigare än de stora IBM bandenheter, vilket gör dem perfekt för hemmabruk.

  Disketter

  Det kan inte verka självklar, men disketter var också magnetband lagring. I alla sina olika format (8 "först, följt av 5 1 /4" och sedan 3 1 /2 ") dessa var egentligen inget mer än en rund skiva av magnetband inneslutet i en skyddande hylsa. Den 8 "diskar började användas 1971 och 5,25"-skivor kom ut 1976. Den slutliga utvecklingen av diskett 3,5 "typ debuterade 1982 och är fortfarande i bruk idag.

  Tape backup

  Företagen började använda tejp säkerhetskopior på 1990-talet. Dessa enheter som används ett magnetband inneslutna i en kassett att backa upp ett system för att spara data i händelse av olyckor. De drivs långsamt, var så säkerhetskopior i allmänhet över en natt. Det fanns olika tillverkare (det vanligaste var Colorado backup), men grundkonceptet är detsamma. Många av dessa är fortfarande i bruk i näringslivet i dag.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man uppgraderar minnet på en Asus Eee för att surfa

Relaterade artiklar


 • Vad behöver du för att bränna en CD?
 • hur man kan återställa raderade myspace meddelanden från en hårddisk
 • hur man skriver ut på en skrivbar CD
 • hur du ansluter den seriella porten på en LaserJet 4 skrivare
 • hur man byter en HP 810E moderkortet
 • hur man rengör och torka en dator lcd
 • felsökning av en HP Photosmart 320 kamera
 • Hur man återskapar en privat hårddisk
 • hur man kan jämföra bärbara datorer med trådlöst
 • hur du tar bort och ersätter en Dell Inspiron 1300 tangentbord