Dator > som uppfann den första flatbäddsskannern?

 • som uppfann den första flatbäddsskannern?


 • Ray Kurzweil uppfann den första flatbäddsskannern. Denna avläsning Maskinen stängs ut till tal för synskadade. (. Kurzweil också uppfann musik synthesizer) för hans uppfinningsrikedom och talang, fick Kurzweil National Medal of Technology från president Clinton under 1999

  Bakgrund

  Född i New York State år 1948, visade Ray Kurzweil intresset för teknik mycket tidigt i hans liv. Hans fascination för språket började vid 15 års ålder med studier av mönsterigenkänning, då byggandet av hans första datorenheter kunna känna igen rösten mönster. Detta passion och talang ledde honom till Massachusetts Institute of Technology, där han tog examen 1970 med en BS i datavetenskap och kreativt skrivande.

  Bakgrund

  Ray Kurzweil utvecklat flatbäddsskannern efter ett samtal på en flygning med ett blind passagerare som satt bredvid honom. Den blinde uttryckts en önskan att ha en maskin som kunde läsa alla typer av tecken och typsnitt och överföra innehållet till en hörbar röst.

  Invention

  1975 konceptet får en användare att placera en sida i en bok om en glasyta, vänta på bladet som ska skannas, och lyssna till orden som ledade en efter en av utrustningen. Detta första "print-till-tal" systemet göras nyheterna i 1976. Med en prislapp på över $ 30. 000, körde den på bara 64K byte minne. Det nya med konceptet var en optisk teckenigenkänning system som kan avkoda texten i valfritt format med hjälp av algoritmer mönsterigenkänning, och omvandla den till voice-signaler. Även revolutionerande teknik, saknade den tidiga flatbäddsskannern text noggrannhet. Tanke på det potentiella av skannern, köpte Xerox tekniken år 1980.

  Evolution

  Sedan 1970-talet har behandlingen utrustning minskat i storlek och kan integreras i en bärbar dator för mindre än $ 1,000. Användarna drar fördel av stora förbättringar i texten noggrannhet eftersom den första enheten. De senaste versionerna stödjer många format dator och filtyper. Den omvandlar även från elektroniska indata till punktskrift ingång. Systemet omfattar nu fotokopia, fax och e förmåga.

  Impact

  Denna teknik öppnade en ny kanal till litterära material till synskadade personer. Dessutom utvecklades det för att hjälpa eleverna lära sig läsa med hjälp av akustiska och visuell stimulans och återkoppling för att styra läsaren.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man ansluter en Apple Mac dator till Internet via en Linksys Wireless-G USB nätverkskort

Relaterade artiklar


 • hur man åsidosätta en dator lösenord
 • hur man laddar en kanon flerpasscell 360 med bläckpatroner
 • hur du uppdaterar en IPAD
 • hur man ansluter en Dell Axim X5 till ett trådlöst modem
 • hur man skriver ut i färg med HP LaserJet 3050
 • hur du anger BIOS på en ThinkPad 770
 • hur man fixar en trasig Apple G4 laptop skärm
 • hur du lägger till en HP Deskjet 5650 skrivare
 • hur du uppgraderar grafikkort för XP
 • hur man kan stoppa en OKI 2624 seriell jobb skrivaren skriva ut