Dator > hur man installerar en EIDE WD Caviar SE hårddisk

 • hur man installerar en EIDE WD Caviar SE hårddisk


 • EIDE, som står för Enhanced Integrated Drive Electronics, är en hårddisk gränssnitt som utvecklats av Western Digital. Caviar SE är en av många modeller av hårddiskar som Western Digital producerar. EIDE Caviar SE varierar i kapacitet från 40 GB till 500 GB, och ansluts till moderkortet via en 40-stifts flatkabel. Äldre moderkort stöder inte den snabbare 100MB /s dataöverföringshastighet av EIDE Caviar SE-enheter, men kommer fortfarande köras på lägre hastighet

  Du behöver:.
  EIDE WD Caviar Blue hårddisk.
  40-stifts EIDE flatkabel.
  Philips skruvmejsel, nonmagnetized.


  1.
  Koppla ur datorn för att undvika elektrisk stöt, sedan bort sidopanelen för att komma åt insidan.
  2.

  Montera hårddisken i fråga, normalt mot botten, framsidan av fallet, och säkra den på plats i en tom enheten, med två skruvar på varje sida av hårddisken. Du kan behöva ta bort den andra sidan panelen av datorn för att skruva i alla skruvar. Om du ska installera denna hårddisk som primär enhet och ersätter den gamla enheten, skruva den gamla enheten och för sedan in enheten i samma slot där du tog bort den gamla enheten. För en primär enhet, är placeringen av hårddisken i spåren godtycklig. Om du installerar denna hårddisk som en sekundär enhet, dock installera detta kör under den andra enheten. Detta kommer att bidra med att ansluta IDE-kabeln senare.
  3.
  Ställ bygeln på baksidan av hårddisken. Bygeln är den lilla svarta plastbiten som går runt ett par kontakter på baksidan av enheten. Om du ska använda enheten som datorns primära och enda hårddisk, så ska du ta bort bygeln helt och hållet. Om detta är en sekundär hårddisk bör du ställa in den till slav, som är den näst sista paret av kontakter från höger.
  4.
  Anslut EIDE bandkabel från moderkortet till hårddisken. Den blå kontakten går till moderkortet. Om du använder detta som en primär enhet, anslut den svarta kontakten till hårddisken. Om du använder detta som din sekundära hårddisk, ansluta den grå kontakten till denna enhet och anslut sedan den svarta kontakten till den primära enheten.
  5.
  avsluta ärendet och starta datorn.
  6.
  formatera enheten. Om du ska installera detta som en primär enhet sätter ditt operativsystem installationsskivan och följ instruktionerna för att formatera och installera operativsystemet till enheten. Om du använder detta som en sekundär enhet, högerklicka på "Den här datorn", klicka sedan på "Hantera". Välj "Disk Management" från menyn till vänster, högerklicka på den nya enheten och klicka sedan på Format. Klicka på OK att formatera enheten.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man kan hoppa en mobo med någon strömbrytare

Relaterade artiklar


 • hur man gör en Lexmark skrivare för xp tryck på Windows Vista
 • hur man kan jämföra Sony Vaio FJ-serien bärbara datorer
 • skrivare kompatibel med Windows XP
 • Hur kan jag använda trådlöst internet med min bärbara dator?
 • ominstallation av XP Home på Dell Dimension 4600
 • hur du formaterar en SanDisk Mobile minneskort
 • hur att partitionera och formatera nya hårddisken i fönstret
 • min Toshiba SmartMedia kort kommer inte att stanna formaterad
 • Hur kalibrerar jag min Epson 1670?
 • hur man byter en Toshiba Satellite M115-s1061 tangent