Dator > Skillnaden mellan AC & DC reläspolen

 • Skillnaden mellan AC & DC reläspolen


 • Ett relä är en elektromagnet med en intern fjäderbelastade spaken för att växla elektriska kontakter. Att vitalisera reläet, växelström (AC) eller likström (DC) leds genom spolen i elektromagneten, magnetisering kärnan för att locka spaken. På detta sätt, en liten ström som appliceras på spolen kommer att byta en stor elektrisk ström i kontakterna. Denna spänning kan vara från en annan switch, kretskortet reläet är på, eller annan elektrisk krets

  Relay Använder

  . startmotorn på en bil har en kombination magnetventil och relä. En relativt liten ström från tändningslåset aktiverar reläet att styra stora batteriet strömmen till startmotorn. Låg ström på ugnsstyrning kretskortet använder ett relä att engagera hög strömstyrka fläktmotorn. Gatlyktorna använda en bild cell för att aktivera ett relä, och reläet slås på och av hög ström av gatubelysningen.

  DC Relä

  likström (DC) är stadig och aldrig vänder. En DC relä använder en enda spole av tråd viras runt järnkärna att göra elektromagnet. När DC-spole är spänningssatt, genererade magnetism i kärnan är stadigt eftersom DC bara fortsätter och fortsätter. Den stadiga magnetism håller spaken lockade så länge DC flödar. När strömmen är avstängd och järnkärnan inte längre är magnetiserade, är den fjäderbelastade spaken återgår till en avslappnad position och elektriska kontakter bytte tillbaka.

  Växelström

  växelström (AC) aldrig stannar samma och håller vända riktning. När AC flöden, klättrar den till en topp och sedan sjunker tillbaka till 0 för att vända riktning. Sedan den nuvarande klättrar till en topp och sjunker till 0 igen för att gå framåt igen. Varje gång det aktuella når en topp, faller tillbaka till 0 så det kan ändra riktning. Cykeln för att gå fram och tillbaka upprepar 50 eller 60 gånger per sekund och magnetism i kärnan, som genereras av strömmen i spolen, även följer detta fram och tillbaka cykeln.

  AC Chattare

  I en DC relä, när den nuvarande stannar och magnetism i kärnan faller till 0, startar den fjäderbelastade spak att dra tillbaka till avslappnat. Om AC tillämpas, går spaken inte så långt eftersom kärnan blir magnetiserade och lockar spaken igen. Denna cykel att släppa spaken och dra tillbaka den upprepas varje gång AC backar och reläet låter som det pulserande, eller tjattrande. Ibland de elektriska kontakterna inte ens kan byta på rätt sätt.

  AC relä

  För att förhindra detta prat har AC relä två spolar att göra en transformator för att hålla kärnan magnetiserad. Den tråd av den traditionella batteriet är transformatorn primära. Den sekundära av transformatorn ser ut som ett D-formad kopparbricka eller ring. Några av magnetism från den primära spolen ger nuvarande inuti koppar ringen. Den aktuella i ringen, eller transformator sekundär, faktiskt är försenat jämfört med den nuvarande i den primära spolen för att hålla kärnan alltid delvis magnetiserad. Spaken kommer inte att prat mot kärnan, eftersom medan AC flödar, den ständigt magnetiserade kärnan aldrig släpper det.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man ansluter en Microsoft IntelliMouse Explorer

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort locket på min Dell Dimension 3000
 • hur man berättar det artikelnummer för en iBook tangentbord
 • hur man byter skrivhuvud på en Epson 9600
 • Canon PIXMA MP800: Felsökningsguide
 • hur ta reda på vilken modell din HP-dator är
 • hur man använder USB-port för skrivare
 • hur du uppdaterar drivrutinerna för grafikkortet på vista
 • hur man kan återställa en diskett
 • hur du uppgraderar grafikkort för AGP 2x/4x
 • Hur kalibrerar jag min Epson 1670?