Dator > hur till återvinna information från hårddisken på en skadad laptop

 • hur till återvinna information från hårddisken på en skadad laptop


 • Medan de flesta bärbara datorer normalt tål stora rörlighet och hård behandling, de är inte oförstörbara. Din bärbara dator kan inte starta upp, eller skärmen eller andra komponenter kan skadas tillräckligt för att förhindra att använda dem, men om hårddisken har kraschat fysiskt eller bränns, kanske du kan återställa din information och spara den på en annan dator eller flyttbara media. De vanligaste metoderna för återvinning av information från en skadad bärbar dator är genom datarekonstruktion eller genom borttagning av enheten från den bärbara datorn och använda en extern USB-hårddisk låda för att montera enheten i en fungerande dator.

  Du behöver:
  Computer Toolkit
  . Anti-statiskt armband.
  Laptop service reparationshandbok.
  2.
  5 "extern USB-enhet kapsling.
  Fungerande dator med tillgänglig USB-port.


  1.
  Använd instruktionerna service manual som en guide för borttagning av bärbar hårddisk. De flesta nyare bärbara datorer kräver inte mycket isärtagning att ta bort enheten, men dess plats varierar från laptop till laptop. Du kan oftast ladda ner en kopia av tjänsten manualen från tillverkarens webbplats, eller ringa till teknisk support och be företaget att skicka dig en kopia.
  2.
  Bestäm typ av anslutning (ATA, SATA, IDE) från etiketterna på undersidan av hårddisken.
  3.
  Köp en lämplig 2,5 "USB-hårddisk kapsling för typ av anslutning från en maskinvaruleverantören såsom TigerDirect. com, Newegg. com eller Best Buy. Lådan kit innehåller alla nödvändiga kablar och skruvar.
  4.
  Bär antistatiska armband, använd en skruvmejsel från datorn verktygslåda för att öppna USB-hårddisken kapsling och sätt hårddisken stiften i kontakten facket, som är lödda till kammaren processorn styrelsen.
  5.
  Skruva USB-hårddisken kapsling ihop och Anslut mini-B änden av USB-kabel till inneslutningen och anslut den andra änden i en ledig USB-port på en arbetsgrupp dator. Den fungerande dator levererar normalt som krävs för behörighet till kammaren, och operativsystemet automatiskt känner igen din bärbara dator köra som en extern USB-enhet, tilldelar en enhetsbeteckning och förbereder den för användning.
  6.

  Flytta all information du vill återställa från USB-enheten till en plats på arbetsmiljön datorns hårddisk.

  tips och varningar


 • datarekonstruktion kostnad av mängden data som de återhämtar sig. Innan du godkänner en återvinning, se till att ni fullt ut förstår avgifter, och att du bara godkänner återvinning av information eller data som du behöver.
 • bara kopiera information från en dator till en annan, snarare än program eller operativsystemfiler. Kansli-och systeminställningar är specifika för datorer, och du kan göra en dator obrukbar om du felaktigt skriva över operativsystem, filsystem, boot, eller konfigurationsfiler med en kopia operation.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:lista med trädgård blommor

Relaterade artiklar


 • Inaktivera radergummit huvudet på en Dell Latitude D410
 • hur du kan visa sin egen PC-kamera
 • hur till vända bort ett IPAD?
 • hur man låsa och låsa upp SD-kort
 • Hur man återskapar en gateway förare & ansökan
 • hur man berättar skillnaden mellan sata kabeltyper
 • hur du aktiverar pekplattan på min laptop
 • hur man skriver ut ett digitalt foto på duk med Epson-skrivare
 • hur man rengör en Toshiba A70
 • hur du lägger till RAM-minne till ett ASUS moderkort p4pe