Dator > hur man läser lamporna på mitt kabelmodem

  • hur man läser lamporna på mitt kabelmodem


  • Lamporna på framsidan av ett kabelmodem detalj läget i modemets anslutning till Internet. Att veta syftet med varje ljus kan vara ovärderligt i en felsökning situation. Lamporna kan hjälpa till att isolera om det är problem på datorn slut, router slut, eller inom modemet själv. Det kommer också att avskaffa om problemet kommer från Internet tillhandahållaren själv. Ordern ljusen visas i kan variera från tillverkare till tillverkare, men samma grundläggande lampa tänds på alla modem.

    Du behöver:
    kryssmejsel
    . Platt skruvmejsel.


    1.
    Hitta bakgrund märkt "Power". Detta ljus lyser om modemet är ansluten till strömkällan. Se till att lampan lyser. Om inte, kontrollera anslutningen på baksidan av modemet för att se det är säkert. Kontrollera att kontakten i slutet av nätadaptern är ordentligt i vägguttaget.
    2.
    Hitta bakgrund märkt "Ta emot. " Om det är på, är modemet tar emot data från nätverket. Om den är av, finns det inga uppgifter kommer fram till modemet.
    3.
    Hitta bakgrund märkt "Skicka". Detta ljus lyser om modemet kan skicka data till nätverket. Ljuset ska vara tänd. Om det inte är, kontrollera att Ethernet-kabeln som går från modemet till routern eller datorn för en säker anslutning.
    4.
    Hitta bakgrund märkt "Online" eller "Internet". Den här lampan visar om en Internet-anslutning är närvarande. Om ljuset är på, kabelanslutningen funktionella. Om ljuset är släckt är problemet Internet själva signalen. Problemet är inte tjänsteleverantören men i nätverket eller modemet själv. Se till att kabeln är fäst på baksidan av modemet tätt. Om det är, kontakta din operatör att schemalägga en underhållsplan besök.
    5.
    Hitta bakgrund märkt "PC aktivitet. " Detta ljus blinkar när datorerna i nätverket skickar eller tar emot data. Om nätverket fungerar korrekt, bör detta blinka regelbundet.
    6.
    Hitta bakgrund märkt "Standby". Vänteläge ska aktiveras genom att trycka på en knapp på ovansidan eller baksidan av modemet. När du är i vänteläge, vidhåller modemet sin internetanslutning, men all nätverkstrafik stoppas. Om lampan lyser, är modemet i vänteläge. Avaktivera passningsläge genom att placera standby-knappen och trycka en gång. Lampa för vänteläge ska gå iväg och Internet-trafik bör fortsätta som vanligt.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man hittar Mac OS X 10.5 serienummer





Relaterade artiklar


  • skannrar och skrivare kompatibel med Windows Vista
  • hur man använder wikipedia på tända
  • hur man laddar en kanon flerpasscell 360 med bläckpatroner
  • hur man kan spara YouTube-videor till ett hopp enhet
  • hur du optimerar och låsa upp ett SD-kort
  • Hur återställer jag en Dell Latitude D610?
  • hur man öppnar datorväskan på en Compaq Presario 1007t
  • hur man installerar en intern CD-brännare
  • hur man byter en Dell Celeron D-processor
  • hur du hittar din Ethernet-adress i Vista