Dator > hur man bygger en energisnål pc

 • hur man bygger en energisnål pc


 • En standard stationär dator och skärm kan använda så mycket som 330 watt (eller 0,33 kWh). Med tanke på den genomsnittliga kostnaden för elektricitet i USA i april 2009 var 12 cent per kWh, kan din dator kostar 4 cent per timme. Om du lämnar datorn i gång hela dagen, du tittar på nästan $ 1 per dag, $ 30 per månad och $ 365 per år. Uppbyggnaden av ett effektivare dator och programmering det med energibesparande inställningar kan hjälpa dig att sänka detta belopp oerhört. Modern hårdvara designers överväger energieffektivitet i nya banor av "gröna" datorprodukter. Med hjälp av dessa tekniker kan göra en enorm skillnad i din energipriserna
  1.
  Välj en energieffektiv strömförsörjningsenhet (PSU). PSU som är "80 Plus" certifierat kommer bara att använda den makt som datorn behöver vid varje given tidpunkt, hindrar dem från att rinna extra kraft när den inte behövs.
  2.
  Välj två olika hårddiskar för din dator: en mindre hårddisk för kontinuerlig användning, och en större hårddisk för lagring av filer och backup. Din mindre enhet kommer att använda mindre ström än de större enhet, och den större enheten stängs när den inte används.
  3.
  Köp ett fall med tillräckligt luftflöde. Om luften rör sig lätt genom ditt fall, kommer ditt system fans har att göra mindre arbete för att kyla interna komponenter.
  4.
  Köp en ny processor från AMD eller Intel som är avsedd att köras på mindre ström. Var noga med att kontrollera specifikationer strömförbrukningen på processorn innan de köper.
  5.
  Köp ett moderkort som är kompatibel med din processor och funktioner ombord ljud och video-komponenter. Så länge du inte tänker använda din dator för grafikintensiva användningsområden, kommer de flesta moderkort ombord video och ljud vara mer än du behöver för dagligt bruk. Ombord video och ljud använder mindre energi än add-in kort.
  6.
  Tänk på luftflödet genom fallet när du installerar komponenter i målet. Mount fans på platser som kommer att blåsa luft smidigt genom fallet, passerar över alla komponenter och kylning dem. Flera fläktar blåser in i ärendet från olika sidor är inte lika effektiva som fläktar som skapar ett luftflöde.
  7.
  Använd en flytande kristaller (LCD) bildskärm med datorn istället för en gammal katodstrålerör (CRT) skärm. Förutom att ta upp mindre plats, LCD-monitorer använder mycket mindre ström.
  8.
  Använd operativsystemets inställningar makt för att ställa din dator för att komma in vänteläge eller viloläge när det är det T används. Datorer kan snabbt återuppta driften, men de använder nästan ingen ström i standby-eller viloläge.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man hittar IP-adressen på min HP 4100N skrivare

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna Ubuntu SD-kort filer
 • hur man fixar rader av tangenter på en Dell Latitude
 • hur man återställer ett bläckpatronen i en Epson cx4800 serie
 • hur man återställer BIOS på en Acer Aspire 5315
 • hur till återvinna skadade jpeg-filer från ett SD-kort
 • hur man använder en dator för att kort format jfr
 • hur man kan återställa en formaterad enhet
 • hur du ändrar ditt bios efter tillsats RAM
 • hur man byter fläktar på en Sony PCV-rz44g
 • hur man återställer en HP 94 svart bläckpatron