Dator > disk backup och återställning

 • disk backup och återställning


 • Disk säkerhetskopiering och återställning är en process som tillåter användare att återfå sina data i händelse av ett hårddiskfel, stöld eller skada eller en oavsiktlig radering av viktiga filer. Det finns många alternativ för att säkerhetskopiera och återställa data. De sträcker sig från en enkel extern hårddisk ansluten till en dator för hela företaget Storage Area Network konfigurationer, där en automatiserad process kan säkerhetskopiera ett stort antal datorer

  Funktion

  Målet med en backup-processen är att ge dig möjlighet att helt återställa hårddisken i händelse av förlust av data. Förutom att säkerhetskopiera enskilda persondatorer, många företagsmiljöer också säkerhetskopiera viktiga maskiner, inklusive alla typer av servrar, och ger ofta en "säkerhetskopia för backup" genom att avsätta en process som är densamma som backup-servern. I företagsmiljöer är säkerhetskopieringen vanligtvis hanteras av tekniska personal, och sällan kräver några åtgärder av slutanvändaren.

  Typer

  Den enklaste typen av säkerhetskopiering är en extern hårddisk ansluten till datorn som gör att hårddisken vara helt säkerhetskopieras. Ett programpaket är också skyldig att utföra denna uppgift. Både Windows-Backup and Restore-och Mac OS X-Time Machine-har denna funktion, men det finns också ett stort antal backup programvaror tillgängliga, inklusive freeware, shareware och kommersiella paket. För en backup process att vara effektiv måste den köras med jämna mellanrum, så en automatisk säkerhetskopiering den bästa insatsen för de flesta användare.

  Funktioner

  Säkerhetskopiera data är bara en del av processen, det andra-och ofta den mest viktiga del-är förmågan att återställa data på disken. I vissa fall endast vissa filer eller kataloger måste återvinnas. Under andra omständigheter en hel enhet, vilket inkluderar operativsystem, program, inställningar och data, måste återupprättas.

  Effekter

  Återställa data till en hårddisk är en tidskrävande process och kan ta flera timmar . Därför bör en säkerhetskopia inte användas som en filserver för extra data, eftersom det finns mycket bättre sätt att hantera overflow data, t. ex. bränna den på skrivbar media-CD, DVD-säkerhetskopiera till en extern hårddisk eller lagra det på en andra dator.

  Expert Insight

  Ett annat populärt alternativ är att använda en online backup-tjänster. Din data säkerhetskopieras via Internet till en off-server, och oftast är en "pay per gig" prissättning, vilket betyder att du betalar efter mängden data som får säkerhetskopieras. Carbonite och Mozy är två av de mest populära tjänster inom detta område, medan andra ständigt växer fram.

  Förebyggande /Lösning

  En säkerhetskopia är bara lika effektiv som användaren är att använda och underhålla den. Glömmer att fästa backup-enheten, stänga av datorn innan en schemalagd säkerhetskopiering kan börja eller underlåta att beakta eventuella varningsmeddelanden om säkerhetskopian kan hamna ett kostsamt misstag i händelse av en förlust av data.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man skriver ut ett Microsoft-dokument kontor vista

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa verifyonly från disk
 • hur man använder en annan bildskärm för gateway laptop mx6956
 • hur du tar bort moderkortet på en Compaq Presario 2720
 • hur man installerar en ny hårddisk i en Toshiba laptop
 • hur du kopierar filer från en dator som kör Windows 3.1
 • hur du överför data & program från gamla till nya datorn
 • hur är flashminne som används i verksamheten?
 • Hur man överför iPod musik till en mac bibliotek
 • hur man återställer ett användar-ID för en IBM Thinkpad Regus
 • hur man ändrar min pc mac adress