Dator > Hur konvertera en super 8mm filmen på en CD

 • Hur konvertera en super 8mm filmen på en CD


 • Super 8mm film blev tillgängliga på hemmamarknaden under 1930-talet och förblev en av de främsta former för konsumenter att göra "filmer" tills lanseringen av kameror hem video 1985. För att bevara Super 8mm film kan du överföra dem till video, skapa desktop video filer och dela dina Super 8 mm film biblioteket på CD-skivor. Processen har tre separata delar: att överföra 8mm-film till video, skapa digitala videofiler och bränna dem till CD. Den första delen kräver lite koncentration, tålamod och utrustning. Därefter är processen relativt lätt

  Du behöver:. .
  Super 8mm film
  Super 8mm filmprojektor.
  Filmduken eller ett substitut, till exempel en whiteboard eller vit affischen styrelse.
  Videokamera.
  IEEE 1394-kabel.
  Dator med en fyrverkeripjäs port.
  iMovie (Mac) eller Windows Media (PC).
  CD-brännare.
  Tom CD-skivor.

  Super 8mm-till-video


  1.
  Project din Super 8mm film på en skärm eller en platt vit yta.

  2.
  Öva fånga Super 8mm material med videokameran. Att hålla kameran på paus, rikta den mot den planerade Super 8mm film och sedan ange din ram. Du måste spendera lite tid att inrätta videokameran så att du ramar in projicerade Super 8mm bilderna i videon sökaren så bra du kan. Använd ett stativ, eller ersätta någon annan stabil plattform så att kameran inte rör sig. Experimentera med både rörliga videokameran och justering av fokus på kameran, zooma in och ut tills du har Super 8mm inramade så bra du kan.
  3.
  Rewind Super 8mm filmen tillbaka till början.
  4.
  Tryck på "RECORD" på din videokamera, sedan omedelbart starta 8mm projektorn. Du är nu fånga Super 8mm film till video.

  Importera din video till din dator


  1.
  Använd din IEEE 1394-kabel för att ansluta din videokamera till datorn . Den mindre änden av kabeln ansluts till videokameran. Kabeln kommer att ansluta till datorn via en Firewire-port. Se till att du börjar med videokameran avstängd. Använd nätsladden när du importerar video för att spara batteri.
  2.
  Ström på videokameran. Vänd videokameran till VCR-funktionen (eller VTR). Hit "PLAY" men bara för en sekund så att du har en bild i ramen och sedan klicka på "PAUSE".
  3.
  Importera din video med Windows Movie Maker eller Apple iMovie, beroende på vilken typ av dator du använder. I båda fallen, om kameran är ansluten och påslagen, bör programmet känner automatiskt av kameran, och i början av din video ska visas i fönstret av programvaran. Om det inte, prova att starta om datorn och öppna programmet igen.
  i Windows Movie Maker, kommer du att välja "Fånga från videoenhet", vilket är det första alternativet i "1. Fånga Video" i huvudmenyn på vänster sida av skärmen. I iMovie kan du fånga din video med hjälp av "Import" längst ner på videon bilden på skärmen.

  Sätt din video på en CD


  1.
  välja hur mycket av din video du vill ha i varje klipp du exporterar. Du kan exportera hela bandet, vilket kommer att ta längre tid. Du kan också exportera din video i klipp. Både iMovie och Windows Movie Maker importerar video i små klipp.
  2.
  Sätt en tom CD i din CD-enheten.
  3.
  Exportera dina videofiler. I Windows Movie Maker har du alternativet "Spara till CD" i "Steg 3:. Slutför film" Windows kommer att konvertera video till filer du kan spela med en CD. Programvaran kommer att be dig namnge din filmfil och spara den i det bästa formatet för CD. I iMovie väljer du "Dela" från rullgardinsmenyn. Exportera video som Quicktime och spara filen på en CD. Du kan också spara filen på skrivbordet och kopiera den till en cd senare om du ska importera flera band.
  4.
  Öppna dina videofiler från cd så att de har överfört på det sätt du vill ha dem. Se till att stänga video importerande programmet först innan du testa din filmfil.

  Tips och varningar


 • Se till att rummet där du projicera Super 8mm film är så mörka som möjligt.
 • För att förstå det bästa avståndet till platsen videokameran konsultera manualen för att se det bästa fokus. För många konsumenter videokameror är det åtta meter.
 • Delta i en online-grupp som diskuterar gamla filmer, 8mm eller Super 8mm film.
 • Om du inte är nöjd med din överföring, det finns många företag som kommer att överföra din film med hjälp av professionella "telecine" processen.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man byter RAM på en Dell Inspiron 1520

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en HP Officejet 7310xi scanner
 • Hur ställer jag upp min dator för att skriva ut från en bärbar trådlös anslutning?
 • hur du lägger till minne till en HP Pavilion Elite m9250f
 • felsökning av en mini Canon PIXMA 260
 • vad är skillnaden mellan en stationär, en bärbar dator & en bärbar dator?
 • Hur man återskapar en privat hårddisk
 • alla i förundran 9600 XT TV-tuner felsökning
 • hur man gör en ny partition i Windows XP
 • hur ändrar strömförsörjningen i en PowerMac G4 spegel
 • hur man skapar en bootbar partition